Pumpkin Banana Mus Tarta

Pumpkin Banana Mus Tarta
Tarta z musem dyniowo-bananowym wymaga ok. 3 godziny i 20 minut od początku do końca. Na 1,68 zł za porcję, ten przepis okładki 12% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 10 porcji z 488 kalorii, 5G białka, oraz 27 g tłuszczu każdy. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz cukier, puree z dyni, brązowy cukier i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 24%, co nie jest takie niesamowite. Spróbuj Tarta Z Musem Dyniowo-Bananowym, Tarta z musem karmelowo-dyniowym z orzechową kruszonką, oraz Pumpkin Mousse Cruller Black-Bottomed Tarta dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Zobacz jak zrobić ten przepis.
2
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
3
Połączyć okruchy krakingu graham, cukier, cynamon, i roztopione masło w misce i dobrze wymieszać.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Batony Heath (po 1,4 Uncji Każdy), Pokruszone3 Batony Heath (po 1,4 Uncji Każdy), Pokruszone
CynamonCynamon
MasłoMasło
CukierCukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
4
Wlać do 11-calowej patelni z wyjmowanym dnem i równomiernie docisnąć do boków, a następnie do dołu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Forma TartaForma Tarta
5
Piec przez 10 minut, a następnie ostudzić do temperatury pokojowej.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
6
Do nadzienia podgrzać pół na pół, dynię, brązowy cukier, sól, cynamon i gałkę muszkatołową w żaroodpornej misce ustawionej na patelni z gotującą się wodą do nagrzania, około 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Brązowy CukierBrązowy Cukier
CynamonCynamon
DyniaDynia
Gałka MuszkatołowaGałka Muszkatołowa
WodaWoda
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
PatelniaPatelnia
7
Żółtka ubić w innej misce, wymieszać część gorącej dyni z żółtkami, aby je podgrzać, a następnie wlać mieszaninę jajko-dynia z powrotem do podwójnego kotła i dobrze wymieszać.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółtko Jajażółtko Jaja
DyniaDynia
JajkoJajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Podwójny KociołPodwójny Kocioł
TrzepaczkaTrzepaczka
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
8
Podgrzać mieszaninę nad gotującą się wodą przez kolejne 4 do 5 minut, aż zacznie gęstnieć, stale mieszając. Nie chcesz jajek.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
JajkoJajko
9
Zdjąć z ognia.
10
Rozpuścić żelatynę w 1/4 szklanki zimnej wody.
Składniki, których będziesz potrzebować
żelatynażelatyna
WodaWoda
11
Dodaj rozpuszczoną żelatynę, banana i skórkę pomarańczową do mieszaniny dyni i dobrze wymieszaj. Odstawić do ostygnięcia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Skórka PomarańczowaSkórka Pomarańczowa
żelatynażelatyna
DyniaDynia
BananBanan
12
Śmietanę ubić w misce miksera elektrycznego wyposażonego w końcówkę trzepaczki, aż do uzyskania miękkich szczytów.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krem CiężkiKrem Ciężki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikser RęcznyMikser Ręczny
TrzepaczkaTrzepaczka
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
13
Dodać cukier i dalej ubijać aż do uzyskania jędrnych szczytów. Ostrożnie złóż bitą śmietanę do mieszaniny dyni i wlej ją do schłodzonej skorupy tarty. Schłodzić przez 2 godziny lub przez noc.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bita śmietanaBita śmietana
DyniaDynia
CukierCukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
14
Do dekoracji, ubij śmietanę w misce miksera elektrycznego wyposażonego w mocowanie trzepaczki, aż utworzą się miękkie szczyty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krem CiężkiKrem Ciężki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikser RęcznyMikser Ręczny
TrzepaczkaTrzepaczka
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
15
Dodaj cukier i wanilię i kontynuuj ubijanie, aż uzyskasz jędrne szczyty. Bitą śmietanę wyłożyć na tarcie i w razie potrzeby posypać skórką pomarańczową.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bita śmietanaBita śmietana
Skórka PomarańczowaSkórka Pomarańczowa
WaniliaWanilia
CukierCukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
16
Podawać schłodzone.

Składniki

1dojrzały banan, drobno pureedojrzały banan, drobno puree425papryka habaneropuree z dynipuree z dyni3dodatkowe dużeżółtka jajżółtka jaj2warzywo (np. szpinak)pakiet unflavored żelatynapakiet unflavored żelatyna4731 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweokruchy krakersów graham (14 krakersów)okruchy krakersów graham (14 krakersów)0warzywo (np. szpinak)cynamon mielonycynamon mielony1warzywo (np. szpinak)cynamon mielonycynamon mielony0warzywo (np. szpinak)gałka muszkatołowa mielonagałka muszkatołowa mielona1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwepół na półpół na pół1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweCold heavy creamCold heavy cream2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe(1/2 kufla) zimna śmietana(1/2 kufla) zimna śmietana1warzywo (np. szpinak)Rude ziemniaki, około 6 uncji każdyRude ziemniaki, około 6 uncji każdy2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwejasnobrązowy cukier, lekko pakowanyjasnobrązowy cukier, lekko pakowany1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreostarta skórka pomarańczowastarta skórka pomarańczowa10trochę posiekanej cukiniiSkórka pomarańczowa, opcjonalnieSkórka pomarańczowa, opcjonalnie591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe1 gotowa w sklepie mieszanka do wypieku ciasta czekoladowego, np. Betty Crocker Super Moist Dark Chocolate, upieczona zgodnie z instrukcją na opakowaniu1 gotowa w sklepie mieszanka do wypieku ciasta czekoladowego, np. Betty Crocker Super Moist Dark Chocolate, upieczona zgodnie z instrukcją na opakowaniu791 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe1 gotowa w sklepie mieszanka do wypieku ciasta czekoladowego, np. Betty Crocker Super Moist Dark Chocolate, upieczona zgodnie z instrukcją na opakowaniu1 gotowa w sklepie mieszanka do wypieku ciasta czekoladowego, np. Betty Crocker Super Moist Dark Chocolate, upieczona zgodnie z instrukcją na opakowaniu2Spód: okruszki z herbatników graham1 gotowa w sklepie mieszanka do wypieku ciasta czekoladowego, np. Betty Crocker Super Moist Dark Chocolate, upieczona zgodnie z instrukcją na opakowaniu1 gotowa w sklepie mieszanka do wypieku ciasta czekoladowego, np. Betty Crocker Super Moist Dark Chocolate, upieczona zgodnie z instrukcją na opakowaniu113papryka habanero(1 kij) niesolone masło, roztopione(1 kij) niesolone masło, roztopione1warzywo (np. szpinak)ekstrakt z czystej waniliiekstrakt z czystej wanilii
TrudnośćEkspert
Gotowe W3 hrs, 20 m.
Porcje10
Ocena Zdrowia3
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn