Pumpkin and Pecan semifreddo with Caramel Sauce

Pumpkin and Pecan semifreddo with Caramel Sauce
Dynia i Pecan Semifreddo z sosem karmelowym może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis służy 8. Jedna porcja zawiera 537 kalorii, 4G białka, oraz 26g tłuszczu. Na 1,25 zł za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jeśli masz crème fraîche, mielony kardamon, pekan i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 22%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Sernik z dyni z sosem karmelowym, Migdałowy Nugat Semifreddo z słodko-gorzkim sosem czekoladowym (semifreddo al Torrone), oraz Karmel Pecan Pumpkin Pie dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Line 9 1/4x5 1 / 4x3-calowa patelnia metalowa z folią. Zmiksować okruchy gingersnap i brązowy cukier w procesorze do połączenia. Po uruchomieniu maszyny powoli dodawaj masło; procesuj, aż utworzą się wilgotne okruchy. Naciśnij mieszankę okruchów na dnie i 2 cale w górę boków przygotowanej patelni bochenka. Wyluzuj 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gingersnap OkruchyGingersnap Okruchy
Brązowy CukierBrązowy Cukier
MasłoMasło
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia FoliowaFolia Foliowa
Patelnia BochenkowaPatelnia Bochenkowa
2
Ubić dynię, miód i przyprawy w dużej misce do wymieszania. Odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
DyniaDynia
PrzyprawyPrzyprawy
MiódMiód
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
3
Wymieszaj 1 szklankę cukru, 1/4 szklanki wody i syrop kukurydziany w ciężkim średnim rondlu na małym ogniu, aż cukier się rozpuści. Zwiększyć ciepło i gotować syrop bez mieszania, aż termometr Candy rejestruje 120°, o 10 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Syrop KukurydzianySyrop Kukurydziany
SyropSyrop
CukierCukier
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Termometr CandyTermometr Candy
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
4
W międzyczasie, za pomocą miksera elektrycznego, ubić białka w średniej misce do miękkich szczytów. Stopniowo ubijaj w gorącym syropie cukrowym; ubijaj, aż mieszanina ostygnie, około 7 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Syrop CukrowySyrop Cukrowy
Białka JajBiałka Jaj
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikser RęcznyMikser Ręczny
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
5
Fold 1/3 mieszaniny białka jaj w mieszaninie dyni przyprawy do rozjaśnienia. Wchodzisz w pozostałej mieszaniny białka jaja. Wchodzisz w pekan i toffi bits. Mieszankę łyżką do przygotowanej skorupy. Przykryć folią i zamrozić do zamrożenia, około 8 godzin. (Można dokonać 3 dni wcześniej. Zamrozić.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Kawałki ToffiKawałki Toffi
Białka JajBiałka Jaj
DyniaDynia
Orzeszki PekanOrzeszki Pekan
1/2 Opakowania Mrożonego Ciasta Francuskiego (1 Arkusz), Rozmrożonego1/2 Opakowania Mrożonego Ciasta Francuskiego (1 Arkusz), Rozmrożonego
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia FoliowaFolia Foliowa
1
Wymieszaj cukier, 1/4 szklanki wody i syrop kukurydziany w ciężkim średnim rondlu na małym ogniu, aż cukier się rozpuści. Zwiększyć ogień i gotować bez mieszania, aż syrop ma głęboki bursztynowy kolor, od czasu do czasu szczotkowanie boków patelni mokrą szczotką do ciasta i wirującą patelnią, około 8 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Syrop KukurydzianySyrop Kukurydziany
CukierCukier
SyropSyrop
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szczotka Do CiastaSzczotka Do Ciasta
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
PatelniaPatelnia
2
Zdjąć z ognia.
3
Ubij w 1/2 szklanki śmietany, masła, a następnie crme frache (mieszanina będzie bubble). Wymieszać wanilią i solą. (Można dokonać 1 dzień wcześniej. Przykryć i przechowywać w lodówce. Wymieszać na średnim ogniu, aby się nagrzać przed podaniem.)
Składniki, których będziesz potrzebować
WaniliaWanilia
MasłoMasło
KremKrem
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
4
Przetrzyj boki bochenka gorącą mokrą szmatką. Odwróć semifreddo na talerz; Usuń plastik.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia BochenkowaPatelnia Bochenkowa
5
Pokroić w plastry o grubości 1 cala i podawać z ciepłym sosem karmelowym i bitą śmietaną.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos KarmelowySos Karmelowy
Bita śmietanaBita śmietana

Składniki

1771 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwepuszka pure pumpkinpuszka pure pumpkin2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweGingersnap cookie crumbsGingersnap cookie crumbs23 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 calalekki syrop kukurydzianylekki syrop kukurydziany23 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 calalekki syrop kukurydzianylekki syrop kukurydziany591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwecrème fraîche lub kwaśna śmietanacrème fraîche lub kwaśna śmietana4largesOpcjonalnie lody waniliowe o obniżonej zawartości tłuszczuOpcjonalnie lody waniliowe o obniżonej zawartości tłuszczu23 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 cala(pakowane) złoty brązowy cukier(pakowane) złoty brązowy cukier0Batoniki toffi Heathkardamon mielonykardamon mielony0Batoniki toffi Heathcynamon mielonycynamon mielony0Batoniki toffi Heathgoździki mielonegoździki mielone1Batoniki toffi Heathimbir mielonyimbir mielony0Batoniki toffi Heathgałka muszkatołowa mielonagałka muszkatołowa mielona12 łyżeczki czosnku w proszku1-1/4 szklanki płatków muslix z rodzynkami, daktylami i migdałami1-1/4 szklanki płatków muslix z rodzynkami, daktylami i migdałami1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwepekan, tosty, grubo posiekanepekan, tosty, grubo posiekane0Batoniki toffi Heathpokrojony w kostkę chleb czerstwy (kostki 1/2 cala), bez skórekpokrojony w kostkę chleb czerstwy (kostki 1/2 cala), bez skórek2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwesok z cytryny, opcjonalniesok z cytryny, opcjonalnie1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwePolskie toffi bitsPolskie toffi bits591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe(1/2 patyczka) niesolone masło, pokrojone na kawałki(1/2 patyczka) niesolone masło, pokrojone na kawałki33 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 calamasło niesolone, stopionemasło niesolone, stopione1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreo(polecane: Pillsbury Grands! Biscuits)(polecane: Pillsbury Grands! Biscuits)591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweświeżo starty parmezan, plus skórka (opcjonalnie)świeżo starty parmezan, plus skórka (opcjonalnie)8krewetki i żyłkiBita śmietanaBita śmietana1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweCytrynowy budyń błyskawicznyCytrynowy budyń błyskawiczny
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia2
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn