Pumpkin & ginger teabread
Pumpkin & ginger teabread to przystawka, która służy 10. Na 56 centów za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 363 kalorie, 5G białka, oraz 15 g tłuszczu. Jest dostarczany przez BBC Good Food. 860 osób stworzyło ten przepis i zrobiłoby go ponownie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za lacto ovo vegetarian dieta. Udaj się do sklepu i odbierz zmielony imbir, czysty miód, jajko i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 30 minut. Z łyżeczką wynik 36%, to danie nie jest tak ogromne. Użytkownicy, którym podobał się ten przepis, lubili również Babeczki z dyni imbirowe z lukrem z serem imbirowym, Imbirowe ciasto dyniowe z kremem imbirowym, oraz Imbirowe ciasto dyniowe z kremem imbirowym.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 180C / gaz 4 / Wentylator 160C. masło i wyłóż podstawę i dwa długie boki 1,5 kg bochenka z paskiem papieru do pieczenia.
Wymieszaj masło, miód i jajko i wymieszaj z dynią lub dynią. Następnie wymieszać z cukrem, mąką i imbirem.
Wlać do przygotowanej puszki i posypać wierzch cukrem demerara.
Piec przez 50-60 minut, aż wzrośnie i złoty kolor. Pozostawić w puszce na 5 minut, a następnie obrócić i ostudzić na stojaku z drutu.
Podawać grubo pokrojone i na maśle.