Pulpety Z Kapusty Z Indyka

Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne,więc spróbuj klopsików z indyka. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 13g białka, 2G tłuszczu, oraz w sumie 105 kalorii. Na 1,01 zł za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 12. Ten przepis jest lubiany przez 34 smakoszy i kucharzy. Mieszanka bułki tartej, kilka mielenia pieprz, oliwa z oliwek, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Aby wykorzystać gałkę muszkatołową, można śledzić to danie główne z Ciasto Z Gałką Muszkatołową jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 15 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 63%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Żółte Curry klopsiki i jarmuż, Pizza Bianca z kapustą i klopsikami, oraz Klopsiki Z Dziczyzny I Wędzonej Pancetty Z Kędzierzawym Jarmużem I Parsnem.
Instrukcje
Doprowadzić średni garnek wody do wrzenia. Użyj noża, aby przyciąć końce łodygi z jarmużu, a palcami odciągnij liście od grubych żeber środkowych. Jarmuż opłukać w przędzarce do sałaty, a następnie grubo posiekać. Osolić wodę i blanszować jarmuż przez około 2 minuty, następnie odcedzić i ostudzić w durszlaku.
Podczas gdy jarmuż jest chłodzenie, połączyć indyka, cebula, czosnek, bułka tarta, parmezan, jajko, Skórka z cytryny, sól, pieprz, i gałka muszkatołowa w dużej misce do mieszania. Użyj gumowej szpatułki, aby wycisnąć nadmiar wody z schłodzonego jarmużu, a następnie użyj rąk, aby wycisnąć jak najwięcej wody—powinieneś skończyć z ciasną, gęstą kulą jarmużu.
Jarmuż ułożyć na desce do krojenia i drobno posiekać, a następnie dodać do mieszanki indyka. Używając rąk, połącz mieszaninę, aż będzie dobrze wymieszana, ale unikaj przepracowania mięsa.
Użyj łyżki stołowej, aby zgarnąć piłeczkę golfową wielkości meatball. Delikatnie wrzucić mieszaninę z jednej strony do drugiej, aby delikatnie spakować, aż piłka trzyma się razem, a następnie umieścić na blasze wyłożonej pergaminem. Kontynuuj z pozostałą mieszaniną indyka.
Schłodzić klopsiki przez około 30 minut(pomoże im to trzymać się razem podczas smażenia). Podczas klopsiki są chłodzenie, zrobić sos pomidorowy.
Podgrzać 2 łyżki oleju w holenderskim piecu na średnim ogniu. Gdy olej jest gorący, dodać cebulę, liście laurowe (dać świeże liście łezkę lub dwa do uwolnienia ich smak), szczypta soli koszernej i kilka mielonych pieprzu i smażyć, aż zmiękną, o 5-6 protokół (ale nie brązowy). Jeśli cebula zacznie zbyt szybko brązowieć, dodaj odrobinę białego wina lub wody).
Dodać pomidory i wymieszać, aby połączyć, doprowadzić do wrzenia, a następnie zmniejszyć ogień i dusić około 20 protokół.
Aby brązowo klopsiki, podgrzać 2 łyżki oleju na dużej patelni na średnim ogniu. Gdy olej jest gorący, dodać około połowy klopsiki (nie przepełnione patelni) i brązowy ze wszystkich stron, za pomocą łyżki, aby włączyć je do nawet gotowania.
Przełożyć na talerz wyłożony papierowym ręcznikiem i brązowymi pozostałymi klopsikami.
Dodać rumiane klopsiki do sosu pomidorowego i gotować delikatnie przez około 25 protokół.
Klopsiki podawać na krótkich, kręconych makaronach, takich jak fussili lub cavatappi, a na wierzch dodać świeżo starty parmezan.