Pulpety duszone w sosie z czerwonego wina
Duszone klopsiki w sosie z czerwonego wina mogą być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 6. Na $3.0 za porcję, ten przepis okładki 27% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 624 kalorie, 32G białka, oraz 35 g tłuszczu. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Jeśli masz pod ręką mleko, pastę pomidorową, cebulę i kilka innych składników, możesz to zrobić. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Przynosi ci to Epikurious. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Z łyżeczką wynik 55%, to danie jest całkiem dobre. Spróbuj Pulpety duszone w sosie z czerwonego wina, Pulpety duszone w sosie z czerwonego wina, oraz Duszone żeberka z sosem z czerwonego wina dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 177°.
Połącz kawałki chleba i pełne mleko w średniej misce, naciskając na chleb, aby zanurzyć; odstawić, aż mleko zostanie wchłonięte, około 10 minut. Wycisnąć większość mleka z chleba; wyrzucić mleko.
Umieścić chleb w dużej misce.
Dodać mieloną wołowinę, jajka, drobno posiekaną cebulę, 1/2 szklanki posiekanej natki pietruszki włoskiej, sól, pieprz i suszony letni pikantny i dobrze wymieszać.
Przenieść mieszaninę mięsa do przetwórcy. Proces aż dobrze wymieszane i mieszanina wygląda pasty. Uformuj mieszaninę na pulpety o średnicy 1 3/4 cala (około 30). Podziel klopsiki między dwoma szklanymi naczyniami do pieczenia o wymiarach 13x9x2 cali.
Piec klopsiki 30 minut. Odstaw klopsiki na bok.
Klopsiki obsypać mąką; nadmiar potrząsnąć. Roztopić masło z olejem w ciężkiej dużej patelni na średnim ogniu. Praca w partiach, dodać klopsiki na patelni i smażyć, aż brązowy ze wszystkich stron, o 3 protokół. Powrót wszystkie klopsiki na patelni.
Ubić Wino i koncentrat pomidorowy w małej misce, aby zmiksować.
Dodać mieszaninę wina do klopsików i doprowadzić do wrzenia. Kontynuuj gotowanie, aż wino lekko zgęstnieje, często mieszając, około 5 minut.
Dodać bulion, zmniejszyć ogień do medium i gotować na wolnym ogniu, aż smaki mieszają się i sos zgęstnieje, często mieszając, o 15 protokół. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Przenieść klopsiki i sos do miski.
Posypać pozostałą 1 łyżką pietruszki i podawać.