Pulled-Pork Tamales
Need a bezglutenowe i bezmleczne danie główne? Pulled-Pork tamales może być znakomity przepis, aby spróbować. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 36g białka, 25 g tłuszczu, oraz w sumie 569 kalorii. Na 1,92 zł za porcję, ten przepis Pokrowce 30% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka octu winnego, proszek do pieczenia, cebula, i garść innych składników są wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Aby zużyć miód można śledzić to danie główne z Piernik Miodowy jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 71%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Deconstructed tamales: ciasto serowe Trishy z wieprzowiną w stylu Tamale, Pulled Chicken and Corn Tamales, oraz Easy Pulled Pork Polędwica-Słodka Chili Pulled Pork dla podobnych receptur.
Instrukcje
W maszynce, połączyć cebulę, ketchup, miód, ocet, sos Worcestershire, chile proszku, czosnek i 2 łyżki soli i pieprzu i pulse aż gładka.
Przenieść pastę do dużej, zamykanej plastikowej torby.
Dodać pieczeń wieprzową, obracając go płaszcz z pastą; zamknąć worek i przechowywać w lodówce przez co najmniej 8 godzin lub na noc.
Ułóż wieprzowinę w emaliowanej zapiekance i przykryj pastą.
Dodaj 1 szklankę wody i doprowadzić do gotowanego na wolnym ogniu. Przykryj zapiekankę i piecz mięso w piekarniku przez 3 1/2 godziny, lub do roztopienia; od czasu do czasu obróć pieczeń i dodaj więcej wody, jeśli wygląda na suchą.
Przełożyć wieprzowinę na deskę do krojenia i ostudzić.
Usuń sznurki i pociągnij mięso na grube strzępy.
Przelać do miski i wymieszać z 1/2 szklanki sosu Barbecue Espresso.
Umieścić masę harina w dużej misce.
Dodaj 1 1/2 szklanki gorącej wody w cienkim strumieniu i ubijaj z małą prędkością, aż ciasto uformuje się. Beat ze średnią-niską prędkością, aż ciasto ostygnie, około 5 minut.
Dodać skrócenie, 1 łyżka na raz, bicie dobrze po każdym dodaniu. Ubić w proszku do pieczenia i 2 łyżeczki soli. Zeskrobać ciasto do dużej miski i złożyć w 2 1/2 szklanki rozdrobnionej wieprzowiny.
Ułóż łuski kukurydzy na dużej powierzchni roboczej. Miarka około 1/4 szklanki Tamale napełniania do środka każdej łuski. Złóż końce łusek nad nadzieniem, a następnie zwiń łuski, aby całkowicie zamknąć nadzienie. Alternatywnie, owinąć 1/4 filiżanki Tamale wypełnienie w prostokąt folii, tworząc owalny kształt i skręcić końce bezpiecznie.
Umieść tamales, szew w dół, w dużym koszu parowca, w kilku warstwach, jeśli to konieczne.
Paruj tamales, aż nadzienie będzie twarde, około 20 minut.
Podawać tamales piping hot, z pozostałym sosem barbecue na boku.
Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose
Pinot Noir, Riesling i musujące różowe są doskonałym wyborem dla Meksyku. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, mogą dobrze współpracować z daniami Meksykańskimi. Sparkling rosé to również bezpieczne połączenie. Jednym z win, które można spróbować jest Archery Summit Willamette Valley Pinot Noir. Ma 4,9 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 40 dolarów.
![Archery Summit Willamette Valley Pinot Noir]()
Archery Summit Willamette Valley Pinot Noir
Zaciekle aromatyczne, to wino odważnie łączy parę unikalnych podgatunków Willamette Valley pod jednym korkiem. Jego obecność jest natychmiast Odczuwalna w postaci perfumowanego i przenikliwego aromatu kopru włoskiego, morwy i suszonego anyżu. Na podniebieniu Pinot Noir jest mocny i żywy, z dużą ilością nut jeżyny i dzikiego huckleberry.Łącząc elegancję Dundee Hills, surowy mięsień wzgórz Eola-Amity i ciemnoowocową naturę Winnicy Shea, to wino uosabia ducha doliny. Z lekko jędrnymi taninami i podstawową jasnością, jest to pełny, zrównoważony i zasłużenie szczery Pinot Noir. Niezwykły rocznik 2018 celebruje równowagę, fakturę i intensywny kolor, a to wino starannie wyraża to wszystko.