Pulled Chicken Empanadas
Pulled Chicken Empanadas może być tylko Europejska przepis, którego szukasz. Ten przepis służy 6 i kosztuje $1.59 za porcję. Jedna porcja zawiera 686 kalorii, 47g białka, oraz 31 g tłuszczu. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Działa dobrze jako danie główne przyjazne dla budżetu. Udaj się do sklepu i odbierz oliwę z oliwek, sól koszerną, przyprawę kreolską i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 80%. Ten wynik jest super. Podobne przepisy to Pulled Chicken Empanadas, Dyni I Pulled Chicken Empanadas, oraz Grill: Mini Pulled Pork Empanadas.
Instrukcje
Umieścić cebulę, pieprz, i olej na dużej patelni na średnim ogniu i gotować, aż zmiękną, o 5 protokół. Podczas gotowania wyciągnij mięso z kurczaka, odrzucając skórę i kości.
Dodaj kurczaka na patelni wraz z pomidorami, kreolski przyprawy, oliwki, ostry sos, i sól i pieprz, do smaku. Doprowadzić to do wrzenia, następnie zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu przez około 20 minut.
Ostudzić, podczas gdy ciasto.
Mieszaj razem mąkę arepa i ciepłą wodę rękami, aż ciasto będzie gładkie. Przykryj folią i pozostaw na 5 minut. Weź kawałek ciasta i rozwałkuj go w kulkę wielkości cytryny. Umieścić go na kawałku folii i umieścić inny kawałek folii na górze. Poklepać w 5-calowy okrąg.
Usuń górny kawałek plastiku i umieść 3 łyżki ciągniętego kurczaka na środku koła, pozostawiając 1/2-calową granicę. Za pomocą folii, Złóż ciasto, aby zamknąć nadzienie i uformować półkole. Naciśnij krawędzie razem. Korzystając z obręczy małego spodka, przyciąć krawędź empanady. Powtórz, aby zrobić resztę.
Umieścić około 1/2-cala oleju roślinnego na patelni na średnim ogniu. Zanurz koniec drewnianej łyżki w oleju: gdy wokół niej powstają bąbelki, olej jest wystarczająco gorący do smażenia. Smażyć empanadas, kilka na raz, aż będą złote, o 3 do 5 minut z każdej strony.
Osuszyć na ręcznikach papierowych.
Uwaga: ser Mozzarella i mieszanka pokrojonej w kostkę gruszki i pokruszonego sera gorgonzola również tworzą świetne nadzienia dla tych empanadas.