Puffy Omlet Kukurydziany
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na poranny posiłek, więc spróbuj Puffy omlet kukurydziany. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 234 kalorie, 8G białka, oraz 18g tłuszczu każdy. Na 1,02 zł za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odebrać pieprz, masło, jajka, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 35 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 23%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Spróbuj Puffy Omlet, Omlet Z Puffy Apple, oraz Omlet Z Puffy Apple dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść stojak piekarnika w pozycji środkowej i rozgrzej piekarnik do 177°.
Dodaj kukurydzę do garnka 4-quart wrzącej osolonej wody, a następnie usuń z ognia i odstaw, przykryty, 10 minut.
Odcedzić i, gdy jest wystarczająco chłodny do obsługi, pokroić ziarna z kolb ostrym nożem do miski, a następnie zeskrobać kolby nad miską, aby wyodrębnić " mleko."
Roztopić masło w 10-calowej żaroodpornej patelni nonstick (najlepiej lekki) i wyjąć patelnię z ognia, a następnie przenieść 3 łyżki roztopionego masła do miski z kukurydzy (pozostawiając pozostały masło w patelni do ostygnięcia). Wrzucić kukurydzę do herbu i wymieszać w 1/4 łyżeczki soli i 1/8 łyżeczki pieprzu.
Żółtka ubić z pozostałą 1/4 łyżeczki soli i 1/8 łyżeczki pieprzu w dużej misce do połączenia. Ubij białka ze szczyptą soli w innej misce za pomocą miksera elektrycznego ze średnią prędkością, aż po prostu trzymać sztywne szczyty. 1/3 białek złożyć na żółtka, aby rozjaśnić, następnie delikatnie, ale dokładnie złożyć pozostałe białka. Delikatnie złożyć mieszankę kukurydzy.
Mieszanka łyżka do patelni i piec do bladego złota i ustawić, 10 do 12 protokół. Poluzuj omlet za pomocą żaroodpornej gumowej szpatułki i wsuń na talerz.
Podawać posypane szczypiorkiem.
Hot: kiedy możesz trzymać rękę przez 1 do 2 sekund
Średnio gorący: 3 do 4 sekund
Jeśli korzystasz z grilla gazowego, podgrzej palniki na wysokim, przykrytym, 10 minut, a następnie, w razie potrzeby, zmniejsz do ciepła określonego w przepisie.