Puff Ryżowy Z Tuńczykiem
Puff ryżowy z tuńczykiem wymaga około 1 godzina i 25 minut od początku do końca. Ten pescatariański przepis służy 12 i kosztuje 43 grosze za porcję. Jedna porcja zawiera 180 kalorii, 11g białka, oraz 9g tłuszczu. Udaj się do sklepu i odbierz masło, mielony pieprz, mleko i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 27%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Kanapki Z Tuńczykiem, Placki Z Tuńczykiem, oraz Puff Warzywny Z Tuńczykiem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Doprowadzić ryż i wodę do wrzenia w rondlu na dużym ogniu. Zmniejsz ogień do średnio-niskiego, przykryj i gotuj na wolnym ogniu, aż ryż będzie miękki, a płyn zostanie wchłonięty, 20 do 25 minut.
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C). Białka ubić do spienienia w dużej szklanej lub metalowej misce. Unieść trzepaczkę lub trzepaczkę prosto do góry: białka jaj powinny tworzyć ostry szczyt, który zachowuje swój kształt; odstawić.
Masło rozpuścić w dużym rondlu na średnim ogniu.
Ubić mąkę, sól i pieprz; wymieszać, aż mieszanina stanie się pasta-jak i światło złoty brąz, o 5 protokół. Stopniowo ubijaj mleko do mieszanki mąki i gotuj na wolnym ogniu. Gotować i mieszać 5 protokół.
Żółtka ubić w misce do złamania, następnie ubijać w mieszaninie mlecznej kilka łyżek na raz, aż do ubijania w 1/3 mieszanki mlecznej. Zeskrobać mieszaninę żółtka do rondla z pozostałym mlekiem i ubijać, aż będzie gładka. Gotować jeszcze 2 minuty, stale mieszając.
Wyjąć sos mleczny z ognia i wymieszać z ryżem, tuńczykiem, cebulą i sokiem z cytryny. Delikatnie złóż białka do równomiernego wymieszania, a następnie wlej do naczynia żaroodpornego o pojemności 1 1/2 litra.
Piec w nagrzanym piekarniku, aż zapiekanka lekko nadmuchnie, będzie złotobrązowa i ustawi się w środku, około 40 minut.
Polecane wino: Merlot, Pinot Noir, Wino Różane
Merlot, Pinot Noir i wino różowe to moje najlepsze propozycje do tuńczyka. Chociaż ryby są często łączone z białym winem, "mięsniejsze" ryby, takie jak tuńczyk, mogą absolutnie pasować do czerwonego wina. Różowe będzie również ładnie sparować, szczególnie jeśli twój tunan jest przygotowany ze składników lepiej pasujących do białego wina. Jedno wino, którego możesz spróbować to Francis Ford Coppola Diamond Collection Merlot. Ma 4 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 20 dolarów.
![Francis Ford Coppola Diamond Collection Merlot]()
Francis Ford Coppola Diamond Collection Merlot
Merlot tradycyjnie był używany do mieszania miękkości i bogactwa w mieszanki Cabernet, ale teraz stał się jednym z najpopularniejszych czerwonych win z Kalifornii. Seria diamentów Francisa Coppoli z 1999 roku Blue Label Merlot jest hojna i bogata. Jest wytwarzany z niewielkich ilości Syrah i Cabernet Sauvignon, aby dodać osobowości i podnieść aromaty. Merlot jest starzony w nowych do trzyletnich beczkach z francuskiego dębu przez osiem miesięcy. Aromaty jagód i jeżyn z owoców wyróżniają się w nosie, które integrują się ze stylową jakością Tasty z dębu. Na podniebieniu identyfikowalne smaki malin i gęstych niebieskich owoców jammy łączą się z elegancką strukturą win, aby wspierać stylowe i długie wykończenie. Diamentowa Seria Merlot z 1999 roku jest niezwykle zachęcająca z wielkim bogactwem i urokiem; można ją pić teraz lub można ją odłożyć na dwa do pięciu lat.