Puerto Rico Guava Bread Pudding
Puerto Rico Guava chleb Pudding może być tylko deser szukasz. Ten przepis służy 12 i kosztuje $1.63 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 8G białka, 4G tłuszczu, oraz w sumie 193 kalorie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Mieszanka imbiru, odparowanego mleka, mielonego cynamonu i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Przynosi wam to moje przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 29%, co jest raczej złe. Spróbuj Puerto Rico Pudding Kokosowy, Chleb Mallorca: Miękkie Portorykańskie Słodkie Bułeczki, oraz Portorykańskie Coquito dla podobnych receptur.
Instrukcje
Aby przygotować budyń, połącz pierwsze 4 składniki w dużej misce; dobrze wymieszaj trzepaczką.
Dodaj cukier, rum, cynamon, imbir i gałkę muszkatołową.
Dodać chleb do mieszaniny mleka w misce; wrzucić delikatnie do herbu. Mieszankę łyżką do naczynia do pieczenia 11 x 7 cali pokrytego sprayem do gotowania. Przykryć i schłodzić 1 godzinę.
Umieść naczynie do pieczenia w patelni; dodaj gorącą wodę do patelni na głębokość 1 cala. Przykryć i piec w 350 przez 15 minut. Odkryć i piec dodatkowe 15 minut lub aż nóż włożony w środku budyniu wyjdzie czysty.
Aby przygotować sos, połącz 1/4 szklanki wody, soku i pasty z guawy w małym rondlu na małym ogniu. Gotować 10 minut lub do rozpuszczenia pasty, często mieszając.
Wyjąć z ognia; wymieszać w pozostałej 1/2 szklanki wody.