Pudding ryżowy z rodzynkami i cynamonem
Pudding ryżowy z rodzynkami i cynamonem może być tylko deserem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 11g białka, 9g tłuszczu, oraz w sumie 394 kalorie. Na $1.95 za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 10. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz sól, mleko, fasolki wanilii i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 49%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Pudding ryżowy z rodzynkami i cynamonem (Arroz Con Leche), Pudding ryżowy cynamonowo-cukrowy z rodzynkami nasączonymi burbonem, oraz Kremowy budyń ryżowy z cynamonem i rodzynkami + 100,00 zł Visa Gift Card Giveaway dla podobnych receptur.
Instrukcje
Doprowadzić 2 szklanki wody do wrzenia w średnim rondlu.
Dodać ryż; odstawić 15 minut.
Wlać ryż do sitka i odcedzić, a następnie spłukać ryż pod zimną bieżącą wodą, aż woda będzie czysta.
Doprowadzić 4 szklanki wody do wrzenia w dużym rondlu.
Dodać ryż, paski skórki cytryny i sól i powrócić do wrzenia. Zmniejszyć ogień do niskiej, przykryć, i gotować na wolnym ogniu, aż ryż jest prawie miękkie, o 10 protokół.
Drenaż. Wyrzucić skórkę z cytryny.
Połącz 5 szklanek mleka, słodzone mleko skondensowane, mleko odparowane i 2 patyczki canela w ciężkim dużym rondlu. Zeskrobać nasiona z ziaren wanilii; dodać fasolę. Doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień do medium i gotować delikatnie, aż mieszanina zgęstnieje i zmniejsza się do 2 3/4 szklanki, o 30 protokół. Wymieszać z ryżem, rodzynkami i cukrem. Mieszać, aż rodzynki są pulchne i smaki blend, o 5 protokół.
Posypać zmielonym cynamonem i startą skórką cytryny.
Dekoruj patyczkami canela, w razie potrzeby.