Pudding Ryżowy Z Mleka Kokosowego
Pudding ryżowy z mleka kokosowego to bezglutenowe i wegetariańskie deser. Ten przepis sprawia, że 12 porcji z 675 kalorii, 5G białka, oraz 31 g tłuszczu każdy. Na 98 centów za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 10 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Udaj się do sklepu i odbierz cukier, kandyzowaną skórkę pomarańczową, mleko kokosowe i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 6 godzin i 10 minut. Ogólnie ten przepis zarabia nie tak ogromny spoonacular wynik 24%. Podobne przepisy to Budyń ryżowy z mlekiem kokosowym, Pudding Ryżowy Z Mleka Kokosowego, oraz Risotto z mlekiem kokosowym (budyń ryżowy Arborio).
Instrukcje
Moczyć ryż w 2 szklankach wody przez 1 godzinę.
Odcedzić i wlać ryż do robota kuchennego. Szlifować aż do rozbicia, ale nie sproszkowane.
Wlać do garnka z 4 szklankami wody i dodać olej. Doprowadzić do wrzenia i gotować 20 minut, ciągle mieszając.
Wymieszać 3 szklanki wody, 2 szklanki mleka kokosowego i cukru w misce.
Odstawić do rozpuszczenia, 20 minut.
Włącz mieszaninę cukru i połowę masła do ryżu, mieszając na średnim ogniu. Po 5 minutach dodaj pozostałe 2 szklanki mleka kokosowego, pozostałe masło, szafran i wodę różaną. Dusić, aż ryż jest gotowane i ma gęstą konsystencję, 15 więcej minut.
Zdjąć z ognia i wlać do miski, mieszając do ostygnięcia.
Umieścić w lodówce na 4 godziny, aby ustawić.
Dekoruj pistacjami i kandyzowaną skórką pomarańczową.