Pudding ryżowy waniliowy z syropem wiśniowo-rumowym
Pudding ryżowy waniliowy z syropem wiśniowym i rumowym może być tylko deserem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 282 kalorie, 6G białka, oraz 10 g tłuszczu każdy. Na 1,86 zł za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz rum, wodę, mleko i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 30 minut. 24 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 34%. Ten wynik nie jest tak doskonały. Spróbuj Tradycyjne Lody Waniliowe Z Syropem Z Dzikiej Wiśni, Pudding ryżowy z syropem z granatów, oraz Budyń Brioche Wiśniowo-Waniliowy dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 177°.
Wymieszać ryż, śmietanę, mleko, cukier i sól.
Pokrój wanilię na pół i użyj noża, aby zeskrobać nasiona, a następnie dodaj je do mieszanki ryżu. (Jeśli chcesz, włóż również wanilię, aby dodać trochę więcej smaku.)
Wlać mieszaninę do naczynia żaroodpornego o średnicy 10-12 cali i piec przez 2 godziny.
Podgrzać wszystkie składniki w małym rondlu ustawionym na średnim ogniu. Doprowadzić do wrzenia, następnie zmniejszyć ogień i gotować, aż wiśnie wchłonęły cały płyn, mieszając od czasu do czasu.
Pudding ryżowy pozostawić do ostygnięcia, a następnie podawać na ciepło lub na zimno z syropem wiśniowo-rumowym.