Pudding Ryżowy Waniliowo-Chai
Pudding ryżowy waniliowo-Chai może być tylko deserem, którego szukasz. Ten bezglutenowy i wegetariański przepis służy 6 i kosztuje 85 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 360 kalorii, 8G białka, oraz 15 g tłuszczu. Udaj się do sklepu i odbierz ryż basmati, jajka, laskę cynamonu i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Przynosi wam to moje przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Z łyżeczką wynik 30%, to danie nie jest tak niesamowite. Spróbuj Pudding ryżowy Vanillan i Chai, Pudding Ryżowy Chai, oraz Pudding Ryżowy Chai dla podobnych receptur.
Instrukcje
Na patelni na średnim ogniu wymieszaj 1 1/2 szklanki wody, ryżu i laski cynamonu. Doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć ogień do niskiego poziomu i przykryć. Gotować do wchłonięcia wody, Około 10 minut.
Wyjąć z ognia; odstawić 5 minut. Wyrzucić cynamon.
Na patelni, ciepłe mleko, aż bąbelki po prostu tworzą się wokół krawędzi (nie gotować).
Usuń z ognia; dodaj torebki herbaty.
Wyjąć torebki z herbatą i wyrzucić.
Dodać ryż i rodzynki; dusić przez 10 minut.
W misce ubić jajka, cukier i sól do bladożółtej barwy. Powoli wlać mieszaninę jaj do mieszaniny mleka, stale ubijając. Gotować na średnim ogniu, aż ciecz zgęstnieje (nie pozostawić do wrzenia), 2 do 3 minut.
Zdjąć z ognia; wymieszać wanilią.
Wlać do miski; ostudzić krótko. Przykryć i schłodzić do ostygnięcia, około 1 godziny.
W misce, z mikserem elektrycznym na dużej prędkości, ubijaj śmietanę, aż uformują się miękkie szczyty. Złóż bitą śmietanę do mieszanki ryżowej. Łyżka do 6 miseczek deserowych. Przykryć i schłodzić przez co najmniej 2 godziny.
Tuż przed podaniem posypać pistacjami.