Pudding Ryżowy Rum Z Rodzynkami
Rum Raisin Rice budyń jest bezglutenowe i wegetariańskie deser. Ten przepis służy 8. Jedna porcja zawiera 367 kalorii, 7G białka, oraz 18g tłuszczu. Na 83 grosze za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 17 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 42 minuty. Jeśli masz pół na pół, sól koszerna, jajko i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 34%. Ten wynik nie jest tak ogromny. Spróbuj Pudding Ryżowy Rum-Rodzynki, Pudding Ryżowy Rum-Rodzynki, oraz Pudding Ryżowy Rum Z Rodzynkami dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
W małej misce, połączyć rodzynki i rum. Odstawić.
Połącz ryż i sól z 1 1/2 szklanki wody w rondlu ze stali nierdzewnej o średnim ciężkim dnie. Doprowadzić go do wrzenia, wymieszać raz, i gotować, przykryte, na najniższym ogniu przez 8 do 9 minut, aż większość wody jest wchłaniana. (Jeśli Kuchenka jest bardzo gorąca, pociągnij patelnię do połowy palnika.)
Wymieszać 4 szklanki pół na pół z cukrem i doprowadzić do wrzenia. Gotować na wolnym ogniu przez 25 minut, aż ryż będzie bardzo miękki. Często mieszaj, szczególnie pod koniec. Powoli wymieszać z ubitym jajkiem i nadal gotować przez 1 minutę. Z ognia, dodać pozostałą filiżankę pół na pół, wanilię i rodzynki z pozostałym rumem. Dobrze wymieszać.
Wlać do miski i umieścić kawałek folii bezpośrednio na budyniu, aby zapobiec tworzeniu się skóry.
Podawać na ciepło lub schłodzone.