Pudding ryżowy o zapachu limonki z Mango
Pudding ryżowy o zapachu limonki z makiem z Mango może być właśnie deserem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 12 porcji z 490 kalorii, 10g białka, oraz 19g tłuszczu każdy. Na 2,21 zł za porcję, ten przepis okładki 18% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Mieszanka ryżu krótkoziarnistego, mleko kokosowe, fasola waniliowa i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 55%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Sałatka Mango O Zapachu Limonki I Truskawek, Babeczki Makowe Mango Lassi, oraz Ciastka Z Makiem Limonkowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
W średniej emaliowanej żeliwnej zapiekance połączyć mleko z ryżem, mlekiem kokosowym, fasolą waniliową i nasionami oraz makiem i doprowadzić do duszenia na umiarkowanie wysokim ogniu, mieszając. Zmniejszyć ogień do niskiej i gotować na wolnym ogniu, często mieszając, aż ryż będzie miękki, o 1 godzinę i 20 minut.
Wymieszać cukier, śmietanę i skórkę z limonki do ryżu i dusić, mieszając od czasu do czasu, aż budyń ryżowy będzie słodki i pachnący, o 10 protokół.
Ostudzić do temperatury pokojowej, następnie szczelnie przykryć i przechowywać w lodówce do schłodzenia, około 2 godzin. Łyżka budyniu ryżowego do małych miseczek i top z mango.