Pudding ryżowy o zapachu limonki z Mango

Pudding ryżowy o zapachu limonki z Mango
Pudding ryżowy o zapachu limonki z makiem z Mango może być właśnie deserem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 12 porcji z 490 kalorii, 10g białka, oraz 19g tłuszczu każdy. Na 2,21 zł za porcję, ten przepis okładki 18% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Mieszanka ryżu krótkoziarnistego, mleko kokosowe, fasola waniliowa i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 55%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Sałatka Mango O Zapachu Limonki I Truskawek, Babeczki Makowe Mango Lassi, oraz Ciastka Z Makiem Limonkowym dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
W średniej emaliowanej żeliwnej zapiekance połączyć mleko z ryżem, mlekiem kokosowym, fasolą waniliową i nasionami oraz makiem i doprowadzić do duszenia na umiarkowanie wysokim ogniu, mieszając. Zmniejszyć ogień do niskiej i gotować na wolnym ogniu, często mieszając, aż ryż będzie miękki, o 1 godzinę i 20 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 średnia Lub Duża Czerwona Cebula, Pokrojona W Kostkę1 średnia Lub Duża Czerwona Cebula, Pokrojona W Kostkę
Pasteryzowane Białka Jaj (z Kartonu), W Temperaturze PokojowejPasteryzowane Białka Jaj (z Kartonu), W Temperaturze Pokojowej
Płatki Kokosowe, Prażone, OpcjonalniePłatki Kokosowe, Prażone, Opcjonalnie
1 łyżeczka żelatyny W Proszku Bez Dodatków Smakowych1 łyżeczka żelatyny W Proszku Bez Dodatków Smakowych
Ciasteczka Owsiane Z Daktylami, Grubo PokruszoneCiasteczka Owsiane Z Daktylami, Grubo Pokruszone
Sól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I PieprzSól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I Pieprz
2
Wymieszać cukier, śmietanę i skórkę z limonki do ryżu i dusić, mieszając od czasu do czasu, aż budyń ryżowy będzie słodki i pachnący, o 10 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Szklanki Słodko-gorzkiej (60% Kakao) Chipsów Czekoladowych (polecane: Ghiradelli)Szklanki Słodko-gorzkiej (60% Kakao) Chipsów Czekoladowych (polecane: Ghiradelli)
2 łyżki Prażonego Oleju Arachidowego Lub Oleju Roślinnego2 łyżki Prażonego Oleju Arachidowego Lub Oleju Roślinnego
1 Tabliczka (4 Uncje) Półsłodkiej Czekolady, Posiekanej1 Tabliczka (4 Uncje) Półsłodkiej Czekolady, Posiekanej
Sól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I PieprzSól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I Pieprz
3
Ostudzić do temperatury pokojowej, następnie szczelnie przykryć i przechowywać w lodówce do schłodzenia, około 2 godzin. Łyżka budyniu ryżowego do małych miseczek i top z mango.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Duży Biały Ananas Lub Zwykły Ananas1 Duży Biały Ananas Lub Zwykły Ananas
Sól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I PieprzSól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I Pieprz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs
Porcje12
Ocena Zdrowia15
Magazyn