Pudding Ryżowy - Najwyższy Komfort Jedzenia
Pudding ryżowy-ostatecznym żywności komfort może być tylko przystawka szukasz. Ten przepis służy 8 i kosztuje 39 centów za porcję. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i wegetariański przepis ma 317 kalorii, 2G białka, oraz 20 g tłuszczu na porcję. 26 osób było zadowolonych, że wypróbowali ten przepis. Mieszanka soli morskiej, śmietany, pistacji i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Jesień. Jest dostarczany przez SippitySup. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 4 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 17%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Wamsutta-Najwyższy Komfort Żywności, Smażony Sernik Bites (Aka the Ultimate Comfort Food), oraz Souffle Pancakes-Najwyższy Komfort Śniadania Puff dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zrobić budyń ryżowy: za pomocą trzepaczki i dobrze schłodzonej misce ubić ½ szklanki śmietany, aż do uzyskania miękkich szczytów. Odstawić do lodówki.
Połącz sól ryżową i wystarczającą ilość wody, aby pokryć ryż o około ½ cala w dużej patelni z grubym dnem. Doprowadzić do wrzenia, a następnie przecedzić ryż na drobno oczkowym sitku. Powrót ryżu do tego samego rondla, dodać mleko, fasola wanilii, strąki kardamonu, 2 łyżki cukru i kolejne ½ szklanki ciężkiej śmietany. Ustawić mieszaninę na małym ogniu i gotować, aż ryż jest al dente i ciecz jest zmniejszona o połowę, o 12 protokół.
Pozostałe 1 szklanka cukru i ¼ szklanki wody wymieszać w małym rondlu.
Podgrzać mieszaninę na małym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż cukier całkowicie się rozpuści. Podgrzać do średniej temperatury i gotować bez mieszania, aż syrop uzyska bogaty karmelowy kolor. .
Zdjąć patelnię z ognia dodać pozostałą ¼ wody, 3/4 szklanki śmietany i soli morskiej. Może się rozpryskać, więc bądź ostrożny.
Przełożyć do małego dzbanka i odstawić do ostygnięcia completely.To podawać: przynieść budyń z lodówki. Delikatnie wlać tyle sosu karmelowego, aby pokryć powierzchnię (lub do smaku).
Dekoruj pistacjami.Jak to: jak Ładowanie...