Pudding ryżowy mandarynkowy (Sabor a Mandarina Arroz con Leche)
Jeśli 1,19 zł za porcję spada w budżecie, pudding ryżowy mandarynkowy (Sabor a Mandarinan Arroz con Leche) może być spektakularny bezglutenowe i wegetariańskie przepis do wypróbowania. Jedna porcja zawiera 541 kalorii, 21g białka, oraz 20 g tłuszczu. Ten przepis służy 8. Kilka osób zrobiło ten przepis, a 86 powiedziałoby, że trafił w sedno. Udaj się do sklepu i odbierz wodę, ryż, mleko skondensowane i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 83%. Ten wynik jest świetny. Spróbuj Arroz con Leche (Pudding ryżowy), Arroz Con Leche (Pudding Ryżowy), oraz Arroz con Leche (meksykański Pudding ryżowy) dla podobnych receptur.
Instrukcje
W dużym rondlu na dużym ogniu, połączyć ryż, wodę i sól i doprowadzić do wrzenia.
Dodaj skórkę mandarynki, laski cynamonu i zmniejszyć ogień do średnio-niskie i gotować odkryte, mieszając raz lub dwa razy, aż ryż będzie miękki, 30 do 35 protokół.
Usuń skórkę mandarynki i laski cynamonu. W średniej misce wymieszać mleko, wanilię i mleko skondensowane.
Wlać mieszaninę na ryż, wymieszać i zmniejszyć ogień do niskiego poziomu. Gotować przez około 20 minut więcej mieszając od czasu do czasu.Odstawić do ostygnięcia lub schłodzić. Pudding ryżowy można podawać na ciepło, w temperaturze pokojowej lub na zimno. Podawać: łyżkę budyniu ryżowego do misek i udekorować skórką mandarynki.