Pudding ryżowy kardamonowy z pistacjami i karmelem
Budyń ryżowy kardamonowy z pistacjami i karmelem to bezglutenowe i wegetariańskie deser. Ten przepis służy 8. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 2G białka, 20 g tłuszczu, oraz w sumie 317 kalorii. Na 39 centów za porcję, ten przepis okładki 3% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz ryż aborio, mleko, pistacje i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Wiele osób robiło ten przepis, a 1428 powiedziałby, że trafił na miejsce. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 4 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 21%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Pachnący Pudding Ryżowy Z Pistacjami (Kheerni), Pudding ryżowy z pistacjami, rodzynkami i szafranem, oraz Pudding Ryżowy Z Kardamonem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zrobić budyń ryżowy: za pomocą trzepaczki i dobrze schłodzonej misce ubić ½ szklanki śmietany, aż do uzyskania miękkich szczytów. Odstawić do lodówki.
Połącz sól ryżową i wystarczającą ilość wody, aby pokryć ryż o około ½ cala w dużej patelni z grubym dnem. Doprowadzić do wrzenia, a następnie przecedzić ryż na drobno oczkowym sitku. Powrót ryżu do tego samego rondla, dodać mleko, fasola wanilii, strąki kardamonu, 2 łyżki cukru i kolejne ½ szklanki ciężkiej śmietany. Ustawić mieszaninę na małym ogniu i gotować, aż ryż jest al dente i ciecz jest zmniejszona o połowę, o 12 protokół.
Pozostałe 1 szklanka cukru i ¼ szklanki wody wymieszać w małym rondlu.
Podgrzać mieszaninę na małym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż cukier całkowicie się rozpuści. Podgrzać do średniej temperatury i gotować bez mieszania, aż syrop uzyska bogaty karmelowy kolor. .
Zdjąć patelnię z ognia dodać pozostałą ¼ wody, 3/4 szklanki śmietany i soli morskiej. Może się rozpryskać, więc bądź ostrożny.
Przełożyć do małego dzbanka i odstawić do ostygnięcia completely.To podawać: przynieść budyń z lodówki. Delikatnie wlać tyle sosu karmelowego, aby pokryć powierzchnię (lub do smaku).