Pudding ryżowy Equal®
Pudding ryżowy Equal ® wymaga około 45 minut od początku do końca. Ten przepis służy 6. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 11g białka, 4G tłuszczu, oraz w sumie 234 kalorie. Na 83 grosze za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka wanilii, mleko, żółtka i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Z łyżeczką wynik 52%, to danie jest solidne. Spróbuj Resztki ryżu? Zrób pudding ryżowy, Rice Kheer (Pudding Ryżowy), oraz Pudding Ryżowy Brązowy dla podobnych receptur.
Instrukcje
Podgrzać wodę i cynamon trzymać do gotowania w dużym rondlu; wymieszać z ryżem. Zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu, pokryte, 20 do 25 minut lub aż ryż jest miękka i woda jest wchłaniana. Wyrzuć laskę cynamonu.
Wymieszać z mlekiem i solą; podgrzać do wrzenia. Zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu, pokryte, o 15 do 20 minut lub aż mieszanina zaczyna gęstnieć, często mieszając. (Mleko nie zostanie wchłonięte, a budyń zgęstnieje po wystygnięciu.)
Wyjąć z ognia i ostudzić 1 do 2 minut; wymieszać Equal®.
Żółtka, białka i wanilię ubić w miseczce do wymieszania. Wymieszać około 1/2 szklanki mieszanki ryżu do mieszaniny jaj; wymieszać z powrotem do rondla. Gotować na małym ogniu, stale mieszając, 1 do 2 minut. Wymieszać z rodzynkami.
Łyżka budyniu do miski; posypać cynamonem i gałką muszkatołową.
Podawać na ciepło lub w temperaturze pokojowej.