Pudding Ryżowy
Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i wegetariański przepis ma 181 kalorii, 8G białka, oraz 8G tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 2 i kosztuje 39 centów za porcję. Wiele osób zrobiło ten przepis, a 460 powiedziałoby, że trafił na miejsce. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jeśli masz pod ręką szczyptę cynamonu, skrobi kukurydzianej, mleka roślinnego i kilku innych składników, możesz to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 76%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Resztki ryżu? Zrób pudding ryżowy, Pudding Ryżowy Brązowy, oraz Rice Kheer (Pudding Ryżowy) dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połączyć ryż z 1 szklanką mleka nie-mlecznych w sosie patelni, przykryć i doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu. Po ugotowaniu zmniejszyć do niskiego i nadal gotować, aż ryż jest gotowany i całe mleko nie-mleczne zostało wchłonięte. W międzyczasie ubijaj Pozostałe 1 szklankę mleka bezmlecznego ze skrobią kukurydzianą, aż dobrze się połączą. Po ugotowaniu ryżu wymieszaj mieszankę mleka/skrobi kukurydzianej i rodzynek. Doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu i zmniejszyć do średniego po zagotowaniu. Pozostawić budyń zagęścić, mieszając od czasu do czasu.
W razie potrzeby dodaj słodzik (brązowy cukier, agawa, czysty syrop klonowy-rodzynki sprawiają, że jest wystarczająco słodki, esp. ze słodzonym mlekiem bezmlecznym, ale większość tradycyjnych receptur wzywa do cukru). Jeśli budyń staje się zbyt gęsty, cienki z mlekiem bezmlecznym. Jeśli nie jest wystarczająco gęsty, nadal gotować. Raz gęsty i kremowy (trwa 3-5 minut) wymieszać cynamonem według uznania (Lubię 1/4 do 1/2 łyżeczki). Pozostaw budyń do całkowitego ostygnięcia, a następnie przenieś do lodówki w szczelnym pojemniku. Schłodzić przez kilka godzin przed podaniem. ** Jeśli okaże się, że budyń nie okazał się wystarczająco słodki, skropić trochę czystego syropu klonowego na wierzchu.Informacje Żywieniowe
90gproteina1. 20gsugars14. 30gproteina0. 90g