Pudding Ryżowy
Need a deser bezglutenowy i wegetariański? Pudding ryżowy może być super przepis spróbować. Ten przepis służy 8. Jedna porcja zawiera 163 kalorie, 7G białka, oraz 1g tłuszczu. Na 46 centów za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz cukier, jajka, mleko beztłuszczowe i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 34%. Ten wynik nie jest tak spektakularny. Podobne przepisy to Resztki ryżu? Zrób pudding ryżowy, Pudding Ryżowy Brązowy, oraz Rice Kheer (Pudding Ryżowy).
Instrukcje
Połącz ryż, mleko beztłuszczowe, cukier, suche mleko beztłuszczowe i sól w dużym rondlu na średnim ogniu; doprowadzić do gotowania na wolnym ogniu. Dusić 30 minut, mieszając od czasu do czasu.
Umieść jajka w średniej misce. Stopniowo dodawać połowę mieszanki ryżu do jaj, stale mieszając trzepaczką. Powrót mieszaniny jaj do patelni na średnim ogniu; gotować 2 minuty, stale mieszając.
Zdjąć z ognia; wymieszać z rodzynkami i wanilią. Łyżka 1/2 szklanki budyniu do każdej z 8 misek.
Posypać 1/8 łyżeczki cynamonu na każdej porcji.