Pudding Ryżowy
Pudding ryżowy może być tylko deser szukasz. Na 1,36 zł za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 8G białka, 13g tłuszczu, oraz w sumie 348 kalorii. Ten przepis służy 12. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Przynosi wam to moje przepisy. Udaj się do sklepu i odbierz złote rodzynki, sól, jajko i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Z łyżeczką wynik 22%, to danie nie jest takie super. Spróbuj Resztki ryżu? Zrób pudding ryżowy, Pudding Ryżowy Brązowy, oraz Rice Kheer (Pudding Ryżowy) dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połącz pierwsze 3 składniki w ciężkim holenderskim piekarniku; doprowadzić do duszenia na średnim ogniu (około 15 minut). Wymieszać z ryżem i solą; zmniejszyć ogień do medium i gotować 45 minut lub aż ryż będzie miękki. Mieszaj od czasu do czasu, początkowo co 5 do 10 minut, a następnie, gdy budyń zaczyna gęstnieć, obserwuj i mieszaj co kilka minut, aby zapobiec przywieraniu. Nie gotować.
Umieść jajko w misce; stopniowo dodaj 1 szklankę gorącej mieszanki ryżu do jajka, stale mieszając trzepaczką. Powrót mieszaniny jaj na patelnię; gotować 1 minutę.
Dodaj rodzynki, amaretto, wanilię i śmietanę; dobrze wymieszaj.
W razie potrzeby posypać cynamonem.