Pudding Polenta z polewą Borówkową
Pudding Polenta z polewą jagodową może być tylko deserem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 6G białka, 3G tłuszczu, oraz w sumie 236 kalorii. Na 64 grosze za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Jeśli masz mąkę kukurydzianą, skórkę z cytryny, sól i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Przynosi wam to moje przepisy. Ogólnie ten przepis zarabia nie tak spektakularny spoonacular wynik 23%. Spróbuj Polenta "Pizza" z polewą z jarmużu, Okrągłe polenta z polewą Groszkową, oraz Chrupiąca jabłko-Żurawina z polentą Streusel dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połączyć jagody i 1/4 szklanki cukru w średniej misce mikrofalowej bezpieczne. Przykryć papierem woskowym; w kuchence mikrofalowej na 3 minuty lub do całkowitego ogrzania i rozpuszczenia cukru, mieszając po 1 1/2 minuty.
Połącz 1/4 szklanki cukru, mleka, mąki kukurydzianej i skórki cytryny w miarze szklanej 2-quart; wymieszać trzepaczką. Kuchenka mikrofalowa W Wysokiej 7 minut lub aż gruby i bąbelkowy, mieszając co 2 minuty. Wymieszać wanilią i solą.
Podawać z polewą jagodową.