Pudding Kukurydziany
Pudding kukurydziany To Wegetariańskie przystawka. Jedna porcja zawiera 405 kalorii, 14g białka, oraz 19g tłuszczu. Na 1,29 zł za porcję, ten przepis okładki 20% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Udaj się do sklepu i odbierz sól morską, jajka, mleko i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 49%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Pudding Kukurydziany, Pudding Kukurydziany, oraz Pudding Kukurydziany dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni. Lekko posmaruj naczynie do pieczenia 13 na 9 cali i odstaw na bok. W robocie kuchennym wyposażonym w stalowe ostrze, puree kukurydzę z wystarczającą ilością mleka, aby uzyskać gładki puree, nie przekraczając 1 szklanki. Po uruchomieniu maszyny dodawać żółtka po kolei i przetwarzać 30 sekund po każdym dodaniu. Po uruchomieniu maszyny dodaj trochę cukru na raz i kontynuuj przetwarzanie, aż mieszanina będzie jaśniejsza i cukier się rozpuści, około 3 minut.
Dodać masło i proces do gładkiej.
Przełożyć do dużej miski. W osobnej misce połączyć mąkę, sól i proszek do pieczenia; złożyć do mieszanki kukurydzy. Ubij białka, aż uformują się miękkie szczyty i złóż w mieszankę kukurydzianą, na przemian z rozdrobnionym serem.
Wlać do przygotowanego naczynia do pieczenia i udekorować paskami chile i czerwonej papryki.
Piec w nagrzanym piekarniku przez 45 minut, lub do złotego koloru.
Podawać na ciepło lub w temperaturze pokojowej.
* Poblano chile jest ciemnozielony, pięć do sześciu cali długości, i trójkątny kształt, z szerokim końcem łodygi. Paski pieczonych poblanos nazywane są radżas. Pieczeń aż zwęglone i blister w brojlerów lub na otwartym ogniu, za pomocą szczypiec. Włóż do papierowej torby i pozwól im się pocić przez 10 do 15 minut. Używając gumowych rękawic, odklej zwęgloną zewnętrzną skórę. (Nie obieraj prażonych chiles pod bieżącą wodą lub większość prażonego smaku zostanie utracona.)
Odciąć koniec łodygi i pokroić paprykę wzdłuż na cienkie, 1/4-calowe paski. Uważaj, aby nie pocierać oczu, nosa lub ust podczas obchodzenia się z chiles, ponieważ będą się palić.* Możesz użyć dowolnej kombinacji warzyw w puddingu kukurydzianym, Ravago mówi, o ile ilości są takie same jak dla kukurydzy. Po prostu upewnij się, że warzywa są świeże, ponieważ zamrożone wydzielają zbyt dużo wody.* Budyń kukurydziany jest pyszny podawany na ciepło lub w temperaturze pokojowej, ale Ravago sugeruje pieczenie jak najbliżej podania, ponieważ konsystencja sufletowa spadnie w miarę stygnięcia. * Pudding kukurydziany może być również wykonany w indywidualnych rozmiarach porcji. Wystarczy piec w małych ramekinach.