Pudding Halloween
Pudding Halloween może być tylko deser szukasz. Ten bezglutenowy i wegetariański przepis służy 6 i kosztuje 95 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 408 kalorii, 7G białka, oraz 27 g tłuszczu. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jest idealny do Halloween. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 35 minut. Udaj się do sklepu i odbierz betty orange Gel food color, skrobię kukurydzianą, wanilię i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 23%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Tipsy Ghostly Guzzle Pudding Shots-Moja Oda do kubków Pudding Halloween, Czekoladowy Pudding Halloween, oraz Boo Pudding Parfaits - Halloweenowe Smakołyki dla podobnych receptur.
Instrukcje
W 2-quart ciężki rondel, podgrzać 2 szklanki mleka do wrzenia.
Zdjąć z ognia; dodać gorzką czekoladę, mieszając trzepaczką do uzyskania gładkiej konsystencji. Odstawić.
W małej misce wymieszaj cukier granulowany, kakao, skrobię kukurydzianą i cynamon. Wymieszać w pozostałej 1/4 szklanki mleka.
Dodać mieszaninę kakao do roztopionej mieszaniny czekolady w rondlu, ubijając aż dobrze wymieszane.
Podgrzać do wrzenia na średnim ogniu, stale mieszając. Zmniejszyć ciepło; gotować 1 minutę.
W średniej misce ubić jajka trzepaczką. Powoli ubić w około 1 szklance mieszanki czekolady.
Dodaj do pozostałej mieszaniny czekolady w rondlu; gotować na średnim ogniu, stale mieszając, aż mieszanina zgęstnieje i zagotuje.
Zdjąć z ognia; wymieszać z masłem i wanilią.
Przełożyć budyń do dużej miski. Chłodne 15 minut. Przykryj wierzch puddingu folią, aby zapobiec tworzeniu się skóry. Przechowywać w lodówce 2 godziny lub do schłodzenia.
W średniej misce ubij śmietanę do ubijania, cukier puder i barwnik spożywczy mikserem elektrycznym na średniej prędkości, aż utworzą się miękkie szczyty.
Wyjąć budyń z lodówki. Ubić budyń, aż będzie gładki. Za pomocą gumowej szpatułki złóż bitą śmietanę w budyń, aby uzyskać efekt wirowania.
Podawać lub przechowywać w lodówce.