Pudding Figowy Z Masłem Brązowym
Pudding figowy z brązowym masłem może być tylko deserem, którego szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten wegetariański przepis ma 523 kalorie, 5G białka, oraz 31 g tłuszczu na porcję. Na 1,41 zł za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. Udaj się do sklepu i podnieś jajka, zmielony cynamon, masło i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 20%. Ten wynik nie jest taki super. Spróbuj Ciastka Z Masłem Figgy Pudding, Pudding Figowy, oraz Babeczki Budyniowe Figgy dla podobnych receptur.
Instrukcje
W 2-do 3-quart patelni na średnim ogniu, roztopić masło. Mieszać często, aż masło będzie głęboki złoty kolor z ciemniejszymi brązowymi drobinkami, 5 do 8 minut (jeśli masło spieni się na patelni, wyjąć z ognia na krótko, aż pienienie ustąpi).
Wlać masło do 1 szklanki miarki; schłodzić do stałej, około 1 1/2 godziny.
W międzyczasie, w misce, połączyć figi, brandy, i 1 szklanka wrzącej wody. Moczyć, aż figi zmiękną, około 30 minut. Wyciągnij 1/2 szklanki figi z miski i grubo posiekaj.
Pozostałą część wlać płynem do miksera lub robot kuchenny i wirować, aż będzie gładka.
Miarka 1/2 szklanki zestalonego brązowego masła do dużej miski (doprowadzić do temperatury pokojowej, jeśli to konieczne przed użyciem; rezerwy pozostałej do brązowego masła twardy SOS). Mikserem ze średnią prędkością ubić masło z granulowanym cukrem, aż do dobrego połączenia.
Dodawać jajka po kolei, dobrze ubijając po każdym dodaniu.
Dodaj puree figowe i ubijaj, aż będzie gładka.
Dodaj mąkę, proszek do pieczenia, cynamon i sól i beat z małą prędkością, aż będzie gładka, skrobanie w dół boki miski w razie potrzeby. Wymieszać posiekane figi.
Zeskrobać ciasto na maślaną 11-filiżankę patelni bundt; przykryć szczelnie folią i zabezpieczyć gumką.
Umieść budyń w 12-na 17-calowej patelni do pieczenia i ustaw na Dolnym stojaku piekarnika 350. Ostrożnie wlać 2 cale wrzącej wody wokół patelni bundt, a następnie przykryć całą patelnię folią.
Piec, aż budyń będzie jędrny w dotyku (obrać folię do sprawdzenia), a Drewniany szaszłyk włożony do środka wyjdzie czysty, około 1 godziny i 15 minut.
Niech ostygnie 10 minut, a następnie odwrócić patelnię bundt na talerzu do unmold budyniu.
Ostudzić, aż ledwo ogrzeje, a następnie posypać cukrem pudrem.
Pokroić w plastry i podawać z twardym sosem z brązowego masła.
SOS twardy z brązowym masłem: w misce, mikserem elektrycznym na średniej prędkości, ubić zarezerwowane stałe brązowe masło z budyniu figowego z brązowym masłem( przepis poprzedza), aż będzie gładkie.
Dodać 1 szklankę cukru pudru i ubić na małej prędkości, aż dobrze połączone.
Dodaj 1 łyżkę brandy i 1 łyżeczkę wanilii; beat na dużej prędkości, aż lekkie i puszyste, 3 do 5 minut. Łyżka do miski; podawać w temperaturze pokojowej lub przykryć i schłodzić do 3 dni. Doprowadzić do temperatury pokojowej i ponownie ubić, aby przywrócić teksturę przed podaniem. Sprawia, że około 1 1/4 szklanki.