Pudding Ewa
Potrzebujesz wegetariańskiego deseru lakto ovo ? Pudding Eve może być spektakularnym przepisem do wypróbowania. Ten przepis służy 12 osobom. Za 51 centów za porcję ten przepis pokrywa 5% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera około 4 g białka , 10 g tłuszczu i łącznie 236 kalorii . 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Jeśli masz pod ręką ekstrakt waniliowy, masło, daktyle i kilka innych składników, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godzin i 5 minut . Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 13% . Ten wynik jest raczej zły. Jeśli podoba Ci się ten przepis, mogą Ci się spodobać również takie przepisy, jak Eve's Addiction , Christmas Myszy i Sylwestrowy Sparkler .
Instrukcje
W dużej misce utrzyj masło z cukrem na jasną i puszystą masę.
Dodawaj jajka, jedno po drugim, dobrze ubijając po każdym dodaniu.
Połącz mąkę, sodę oczyszczoną, sól i gałkę muszkatołową; dodać do ubitej masy. Dodać jabłka i daktyle.
Przenieść do dobrze natłuszczonej formy na budyń na 8 szklanek; okładka.
Umieść formę na stojaku w głębokim garnku; dodaj 1 cal gorącej wody do garnka.
Doprowadzić do delikatnego wrzenia; przykryj i gotuj na parze przez 1-1/2 do 1-3/4 godzin lub do momentu, gdy wykałaczka włożona blisko środka będzie czysta, dodając więcej wody w razie potrzeby.
Usuń pleśń z garnka; odstawić na 10 minut.
W małym, ciężkim rondlu wymieszaj jajka, cukier i masło.
Podgrzewaj na małym ogniu, ciągle mieszając, aż mieszanina zgęstnieje i osiągnie 160°, około 4 minut.
Zdjąć z ognia; ochłodzić do temperatury pokojowej.
W małej misce ubijaj śmietanę, aż zacznie gęstnieć.
Dodaj wanilię; ubijaj, aż powstanie sztywna piana. Wlać do masy jajecznej.
Rozłóż budyń na talerzu do serwowania; pokroić w kliny.
Polecane wino: Cream Sherry, Wino Porto, Moscato Dasti
Kremowe sherry, wino porto i Moscato d'Asti to świetny wybór na budyń. Powszechną zasadą łączenia win jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery świetnie komponują się z Moscato d'Asti, orzechowe z kremową sherry, a desery karmelowe lub czekoladowe dobrze komponują się z portem. Jednym z win, którego możesz spróbować, jest NV Johnson Estate Cream Sherry. Ma 5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 19 dolarów.
![Kremowe sherry NV Johnson Estate]()
Kremowe sherry NV Johnson Estate
Bardzo aromatyczny z nutami orzecha laskowego, wanilii i odrobiną dębu, a następnie słodkimi rodzynkami i odrobiną drożdży. Czyste, trwałe wykończenie. Teraz jest dobrze, ale wynagrodzi tych, którzy pozwolą mu się zestarzeć”. Ulubiony napój przedposiłkowy. Rozważ ją z orzechami przed obiadem jako aperitif lub po obiedzie z deserem, szczególnie czekoladami i deserami na bazie owoców. Wspaniała także na zimne popołudnia, podawana z biscotti do maczania w „włoskim stylu”. "