Pudding Czekoladowy Potrójny
Potrójny budyń czekoladowy to bezglutenowe deser. Ten przepis służy 8. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 9g białka, 21 g tłuszczu, oraz w sumie 486 kalorii. Na 1,27 zł za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz słodko-gorzką czekoladę, ekstrakt z wanilii, skrobię kukurydzianą i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 30%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Pudding Czekoladowy Potrójny, Pudding Chlebowy Potrójny Czekoladowy, oraz Potrójny Pudding Czekoladowy Mocha dla podobnych receptur.
Instrukcje
W misce wymieszać cukier, kakao, skrobię kukurydzianą i sól. W cienkim strumieniu wlać mleko ubijając, aż będzie gładkie. W cienkim strumieniu dodaj pół na pół i ubijaj, aż będzie gładka.
Wlać mieszaninę przez drobne sito lub chinois do rondla. Na średnim ogniu, stale ubijając mieszaninę, doprowadzając do wrzenia. Gotować delikatnie 2 minuty. Wyłączyć ogień i wymieszać słodko-gorzki ekstrakt z czekolady i wanilii.
Napełnij dużą miskę kostkami lodu, pozostaw miskę do mieszania na górze i dodaj zimną wodę, aby pokryć kostki lodu.
Pozostawić mieszaninę do ostygnięcia, często mieszając gumową szpatułką, około 15 minut.
Złożyć białą czekoladę i wlać mieszaninę do 1-szklanki ramekins, kubki lub kubki.
Przechowywać w lodówce, aż dobrze schłodzone.
Podawać na zimno z bitą śmietaną.