Pudding cytrynowy z truskawkami i Bezowymi cygarami
Pudding cytrynowy z truskawkami i Bezowymi cygarami to bezglutenowe i wegetariańskie deser. Jedna porcja zawiera 340 kalorii, 6G białka, oraz 24g tłuszczu. Ten przepis służy 8 i kosztuje $1.23 za porcję. Ten przepis od Epicurious ma 1 fanów. Jeśli masz cukier cukierniczy, naprężony sok z cytryny, truskawki i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 godzin. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 21%. Ten wynik nie jest zbyt dobry. Podobne przepisy to Cytrynowe ciasto bezowe z truskawkami, Kubki bezowe z truskawkami i twarogiem cytrynowym, oraz Pikantny pudding cytrynowy z lodami bezowymi cytrynowymi.
Instrukcje
Piekarnik rozgrzać do 93° z regałami w górnej i dolnej części. Blachy do pieczenia wyłożyć papierem do pieczenia. Użyj ołówka, aby oznaczyć pergamin z równoległymi liniami 5 cali od siebie; linie te będą twoimi przewodnikami podczas rurociągów. Odwróć papier.
Ubij białka z solą w mikserze stojącym z dużą prędkością (lub w dużej misce z ręcznym mikserem), aż po prostu utrzymają miękkie szczyty. Stopniowo dodawać cukier, ubijając i nadal bić z dużą prędkością, aż beza utrzymuje sztywne, błyszczące szczyty. Papier zabezpieczyć do blach z odrobiną bezy.
Łyżka trochę bezy w torbie ciasta i rury 5-calowe-długie cygara (3/4 do 1 cal szerokości) na 1 blachy do pieczenia, około 1 cal od siebie.
Dodaj więcej bezy do torebki z ciastem i wymieszaj więcej cygar w ten sam sposób na innej blasze do pieczenia.
Cygara obficie posypać pistacjami.
Upiec cygara w piekarniku, zmieniając pozycję arkuszy w połowie pieczenia, aż będą ostre, ale nadal białe, około 2 godzin.
Wyłączyć piekarnik i schłodzić cygara bezowe w piekarniku 1 godzinę, a następnie przenieść do stojaków drucianych do całkowitego ostygnięcia.
Ustaw duże sito o drobnych oczkach na dużej misce.
W 2-litrowym rondlu wymieszać skórkę, sok, cukier i jajka.
Dodać masło i gotować na umiarkowanie małym ogniu, ubijając często, aż masło topi się, twaróg jest wystarczająco gęsty, aby utrzymać ślady trzepaczki, a pierwszy pęcherzyk pojawia się na powierzchni, 6 do 9 minut.
Natychmiast zmusić cytrynowy twaróg przez sito do miski i schłodzić twaróg, jego powierzchnia pokryta okrągłym papierem woskowym, aż ostygnie, co najmniej 1 godzinę.
Ubij śmietanę i cukier cukierniczy w innej misce z oczyszczonymi ubijakami, aż mieszanina po prostu utrzyma miękkie szczyty. 1/3 bitej śmietany złożyć na twarożek cytrynowy, aby się rozjaśnić, a następnie złożyć pozostałą śmietanę. Podzielić na poszczególne miski i schłodzić, przykryte, jeśli nie używać od razu.
Top z truskawkami i podawać z bezowymi cygarami.
* Cygara bezowe można przygotować do 3 dni wcześniej i przechowywać w warstwach, oddzielonych papierem woskowym, w szczelnym pojemniku.* Twaróg można schłodzić do 1 tygodnia.