Pudding cytrynowy z truskawkami i Bezowymi cygarami
Pudding cytrynowy z truskawkami i Bezowymi cygarami to bezglutenowe i wegetariańskie deser. Jedna porcja zawiera 340 kalorii, 6G białka, oraz 24g tłuszczu. Ten przepis służy 8 i kosztuje $1.23 za porcję. Ten przepis od Epicurious ma 1 fanów. Jeśli masz cukier cukierniczy, naprężony sok z cytryny, truskawki i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 godzin. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 21%. Ten wynik nie jest zbyt dobry. Podobne przepisy to Cytrynowe ciasto bezowe z truskawkami, Kubki bezowe z truskawkami i twarogiem cytrynowym, oraz Pikantny pudding cytrynowy z lodami bezowymi cytrynowymi.
Instrukcje
1
Piekarnik rozgrzać do 93° z regałami w górnej i dolnej części. Blachy do pieczenia wyłożyć papierem do pieczenia. Użyj ołówka, aby oznaczyć pergamin z równoległymi liniami 5 cali od siebie; linie te będą twoimi przewodnikami podczas rurociągów. Odwróć papier.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Papier Do Pieczenia
Blacha Do Pieczenia
Piekarnik
2
Ubij białka z solą w mikserze stojącym z dużą prędkością (lub w dużej misce z ręcznym mikserem), aż po prostu utrzymają miękkie szczyty. Stopniowo dodawać cukier, ubijając i nadal bić z dużą prędkością, aż beza utrzymuje sztywne, błyszczące szczyty. Papier zabezpieczyć do blach z odrobiną bezy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier
Sól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do Pieczenia
Mikser Stojący
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
3
Łyżka trochę bezy w torbie ciasta i rury 5-calowe-długie cygara (3/4 do 1 cal szerokości) na 1 blachy do pieczenia, około 1 cal od siebie.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do Pieczenia
Torba Na Ciasto
4
Dodaj więcej bezy do torebki z ciastem i wymieszaj więcej cygar w ten sam sposób na innej blasze do pieczenia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do Pieczenia
Torba Na Ciasto
5
Cygara obficie posypać pistacjami.
Składniki, których będziesz potrzebować
Orzechy Pistacjowe
6
Upiec cygara w piekarniku, zmieniając pozycję arkuszy w połowie pieczenia, aż będą ostre, ale nadal białe, około 2 godzin.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
7
Wyłączyć piekarnik i schłodzić cygara bezowe w piekarniku 1 godzinę, a następnie przenieść do stojaków drucianych do całkowitego ostygnięcia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
1
Ustaw duże sito o drobnych oczkach na dużej misce.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sito
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
2
W 2-litrowym rondlu wymieszać skórkę, sok, cukier i jajka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok
Cukier
Jajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z Sosem
Trzepaczka
3
Dodać masło i gotować na umiarkowanie małym ogniu, ubijając często, aż masło topi się, twaróg jest wystarczająco gęsty, aby utrzymać ślady trzepaczki, a pierwszy pęcherzyk pojawia się na powierzchni, 6 do 9 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Masło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Trzepaczka
4
Natychmiast zmusić cytrynowy twaróg przez sito do miski i schłodzić twaróg, jego powierzchnia pokryta okrągłym papierem woskowym, aż ostygnie, co najmniej 1 godzinę.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki Stołowe Plus 1-1/2 łyżeczki Cukru
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Papier Woskowany
Sito
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
5
Ubij śmietanę i cukier cukierniczy w innej misce z oczyszczonymi ubijakami, aż mieszanina po prostu utrzyma miękkie szczyty. 1/3 bitej śmietany złożyć na twarożek cytrynowy, aby się rozjaśnić, a następnie złożyć pozostałą śmietanę. Podzielić na poszczególne miski i schłodzić, przykryte, jeśli nie używać od razu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier Puder
Bita śmietana
3 łyżki Stołowe Plus 1-1/2 łyżeczki Cukru
Krem
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
6
Top z truskawkami i podawać z bezowymi cygarami.
Składniki, których będziesz potrzebować
Truskawki
1
* Cygara bezowe można przygotować do 3 dni wcześniej i przechowywać w warstwach, oddzielonych papierem woskowym, w szczelnym pojemniku.* Twaróg można schłodzić do 1 tygodnia.