Pudding Cytrynowy
Pudding cytrynowy to bezglutenowe i wegetariańskie przepis z 4 porcjami. Na 1,04 zł za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten deser ma 358 kalorii, 15g białka, oraz 25 g tłuszczu na porcję. Ten przepis od Epicurious ma 15 fanów. Mieszanka jaj jumbo, skrobia kukurydziana, zastrzeżone żółtka jaj jumbo i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak smaczne. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 5 godzin. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 43%, co jest całkiem dobre. Podobne przepisy to Potrójne cytrynowe Ciastka Dla Dzieci z kremem cytrynowym, Pikantny pudding cytrynowy z lodami bezowymi cytrynowymi, oraz Ciasto Cytrynowe Pudding.
Instrukcje
Ostrożnie wyjmij i wyrzuć górną trzecią skorupkę jajka, dotykając jajkiem nożem, a następnie delikatnie podważając wierzch. Rezerwować 3 żółtka w misce na twaróg cytrynowy. Jeśli robisz tosty trompe l ' oeil, Rezerwuj 3 całe jajka w innej misce. Pozostałe białka i żółtka należy zachować do innego użycia.
Za pomocą małego noża rozerwać każdą membranę pozostającą w spodach skorupek jaj. Przykryć muszle 2 cale zimnej wody w rondlu 3-quart i dodać ocet. Dusić na umiarkowanym ogniu, delikatnie mieszając od czasu do czasu i odtłuszczając wszelkie zanieczyszczenia, 15 minut. Ostrożnie przenieś skorupy łyżką szczelinową do stojaka w celu ostygnięcia. Wytrzyj skorupy do środka i na zewnątrz delikatnie zwilżonym ręcznikiem papierowym, aby całkowicie wyczyścić.
Skrobię kukurydzianą, cukier i szczyptę soli ubić w ciężkim rondlu o pojemności 1 1/2 litra, następnie ubić na pół i pół, aż będzie gładka. Doprowadzić do wrzenia na umiarkowanym ogniu, stale ubijając, a następnie gotować, stale ubijając, 2 minuty.
Wyjąć z ognia i ubić sokiem z cytryny i masłem, a następnie przełożyć budyń do metalowej miski. Ustaw miskę w większej misce z lodem i zimną wodą i często mieszać do zimna, o 10 protokół.
Przełożyć budyń, przykryty, do lodówki (rezerwować lodowatą wodę).
W 1 - do 1 1/2-quart ciężkiego rondla ubić razem skórkę, sok z cytryny, cukier i żółtka.
Dodaj masło i gotuj na umiarkowanie małym ogniu, często ubijając, aż twaróg będzie wystarczająco gęsty, aby utrzymać ślady trzepaczki i pierwsze pęcherzyki pojawią się na powierzchni, około 4 minut.
Wyciśnij cytrynowy twaróg przez sito o drobnych oczkach do innej metalowej miski, skrobając dno sita, a następnie przenieś do łaźni lodowej i często mieszaj, aż wystygnie. Przykryj powierzchnię twarogu papierem woskowym i schłodź w lodówce, aż będzie gotowy do podania.
Ułóż skorupki jaj w pustym kartonie lub eggcups. Łyżka około 2 łyżki budyniu cytrynowego do każdej skorupki jajka i zrobić małą studnię w środku.
Przenieść lemon curd do plastikowej torbie, wyciskając nadmiar powietrza. Odciąć 1 róg torby, aby utworzyć otwór 1/4 cala. Skręcając mocno worek tuż nad twarogiem, Wrzuć około 1 łyżki stołowej do środka każdego jajka, aby utworzyć " żółtko."
Puddingi podawać w skorupkach z łyżkami, a w razie potrzeby z tostami trompe l ' oeil.
* Budyń i twaróg można przygotować 1 dzień wcześniej i schłodzić, przykryć. (Przechowywać sterylizowane skorupki jaj w hermetycznym pojemniku w temperaturze pokojowej.)
Ubij przed użyciem.* Jaja zarezerwowane z opróżnionych muszli należy schłodzić, przykryć i zużyć w ciągu 2 dni.