Pudding chlebowy z kremem kokosowym
Przepis na budyń z kremem kokosowym można przygotować w około 3 godziny i 55 minut. Za 1,91 dolara za porcję otrzymasz deser dla 6 osób. Dbasz o swoją sylwetkę? Ten bezglutenowy przepis zawiera 995 kalorii, 10 g białka i 74 g tłuszczu na porcję. Ten przepis polubiło 27 smakoszy i kucharzy. Ten przepis z Foodnetwork wymaga masła, buławy, żółtek jaj i soli. Z wynikiem łyżkowym wynoszącym 46%, to danie jest solidne. Budyń chlebowy z kremem truskawkowo-waniliowym z prażonym kokosem, babeczki z budyniem z chleba kokosowego z lukrem z surowego kremu makadamia (bez produktów mlecznych) i tajski pudding z chleba kokosowego z kremem waniliowo-kardamonowym (bez węglowodanów i glutenu) są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Lekko posmaruj masłem spód 9-calowego kwadratowego ognioodpornego naczynia do pieczenia. W naczyniu równomiernie ułóż kostki chleba. W dużej misce wymieszaj żółtka, całe jajka, mleko kokosowe, śmietankę kokosową, sól, gałkę muszkatołową i muszkatołowiec. Wymieszaj 1 szklankę płatków kokosowych.
Kremem polej kostki chleba, delikatnie je dociskając, aby krem wchłonął krem.
Pozostaw mieszaninę pod przykryciem na 1 godzinę w lodówce.
Rozgrzej piekarnik do 325 stopni F.
Posyp wierzch budyniu pozostałą 1/2 szklanki płatków kokosowych. Przykryj naczynie do pieczenia folią, robiąc w górnej części kilka otworów, aby uwolnić parę.
Włóż naczynie do pieczenia do brytfanny ustawionej na ruszcie piekarnika.
Do brytfanny wlać gorącą wodę tak, aby sięgała do połowy wysokości naczynia do pieczenia.
Piec, aż budyń będzie twardy w dotyku, około 1 godziny i 15 minut.
Zdjąć folię i piec jeszcze 15 minut.
Wyjmij naczynie do pieczenia z łaźni wodnej i włóż je pod brojlery, co najmniej 4 cale od ognia, aż uzyska złoty kolor, 1 do 2 minut.
Pozwól budyniu całkowicie ostygnąć. Przykryj szczelnie plastikową folią i przechowuj w lodówce.
Sosem polej poszczególne porcje budyniu, według uznania. Posyp prażonym kokosem i podawaj.
Sos czekoladowy przygotować tuż przed podaniem budyniu.
Kawałki czekolady włóż do średnio żaroodpornej miski. W małym rondlu zagotuj śmietanę na małym ogniu; natychmiast zdejmij z ognia i polej nim kawałki czekolady.
Ubijaj, aż będzie gładka.
Polecane wino: Madera, Pedro Ximenez
Madeiran i Pedro Ximénez to świetny wybór na budyń chlebowy. Słodki, orzechowy smak Pedro Ximéneza z nutami fig i karmelu doskonale komponuje się z puddingiem chlebowym. Madera to kolejna opcja – można nawet znaleźć przepisy wykorzystujące maderę w puddingu chlebowym! Możesz wypróbować Barefoot Bubbly Pink Moscato. Recenzentom podoba się to z oceną 4,9 na 5 gwiazdek i ceną około 15 dolarów za butelkę.
![Boso, musujące różowe Moscato]()
Boso, musujące różowe Moscato
Barefoot Bubbly Pink Moscato jest słodki i soczysty o wybuchowych aromatach i smakach. Najlepiej smakuje schłodzony (36-40 stopni F), ten musujący ma aromat i smak jaśminu i mandarynki uzupełniony czerwoną maliną, truskawką i granatem. Ciesz się kremowym i soczystym finiszem!