Pudding Bananowy Chłodniczy
Chłodniczy budyń bananowy może być tylko deserem, którego szukasz. Ten przepis służy 10. Obserwujesz swoją figurę? Ten wegetariański przepis ma 426 kalorii, 5G białka, oraz 20 g tłuszczu na porcję. Na 94 grosze za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 24 osoby były pod wrażeniem tego przepisu. Jeśli masz Likier bananowy, żółtko jaja, ekstrakt z wanilii i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 3 godziny i 10 minut. Z łyżeczką wynik 22%, to danie jest raczej złe. Spróbuj Rolki obiadowe Pillsbury® Crescent lub rolki do ciasta Pillsbury® Crescent Creations™ , Sernik Żurawinowy Chłodzony, oraz Jak zrobić Pudding Chia-i truskawkowy bananowy Pudding chia Parfait dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Połącz 3/4 szklanki cukru, skrobi kukurydzianej i soli w sosie 3-quart.
Dodać jajka i żółtko i ubić do połączenia.
Dodać mleko i ubijać, aż dobrze połączone, o 30 sekund. Gotować na średnim ogniu, stale mieszając, aż mieszanina osiągnie 172 do 180 stopni F, około 5 do 10 minut. Mieszanina zacznie się
zagęścić i pęcherzyków wokół krawędzi.
Wyjąć z ognia i ubić masło, 1 kawałek na raz, upewniając się, że każdy kawałek jest w pełni włączony przed dodaniem następnego.
Ubić ekstrakt z wanilii. Przykryć powierzchnię budyniu okrągłym kawałkiem pergaminu i przechowywać w lodówce, aż budyń osiągnie 45 stopni F, około 2 godzin.
Połóż wafle waniliowe na pół arkusza patelni. Powoli i równomiernie wlać likier bananowy na ciasteczka. Odstawić na 10 minut.
Wrzucić plastry banana z sokiem z cytryny w małej misce i odstawić.
Niewielką ilość budyniu rozprowadzić na dnie szklanej miski o pojemności 1 1/2 litra. Przykryć warstwą wafli waniliowych, a następnie warstwą plastrów banana. Łyżka 1/3 pozostałego budyniu na wierzchu bananów i powtórzyć, kończąc warstwą budyniu.
Do miski miksera, dodać pozostałe 2 łyżki cukru i ubijać do uzyskania sztywnych szczytów. Łyżka bitą śmietanę na schłodzonym budyniu i rozprowadzić do całkowitego pokrycia. Top z pozostałych nasączonych ciasteczek. Przechowywać w lodówce przez 30 minut przed podaniem. Przechowywać pod przykryciem w lodówce do 3 dni.