Ptysie z soczewicy i szpinaku z dipem Śliwkowo-daktylowym
Pufy z soczewicy i szpinaku z dipem Śliwkowo-daktylowym mogą być tylko przystawką, której szukasz. Jedna porcja zawiera 112 kalorii, 4G białka, oraz 4G tłuszczu. Ten przepis służy 10. Na 36 centów za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Super Bowl. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za wegańskie dieta. Udaj się do sklepu i odbierz sok z cytryny, sól koszerną, wodę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 74%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Pieczone ptysie z kaczki śliwkowej, Plum & Date Chutney, oraz Dip awokado ze szpinakiem i karczochem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Posortować i umyć soczewicę; umieścić w misce. Przykryć wodą do 2 cali powyżej soczewicy. Przykryć i przechowywać w lodówce 8 godzin lub na noc.
Umieścić soczewicę i 3 łyżki wody w robocie kuchennym; proces aż gładkie, skrobanie miski od czasu do czasu.
Połącz puree soczewica, szpinak, i następne 7 składników (szpinak przez czosnek), dobrze mieszając.
Podgrzać 1 łyżkę oleju w dużej patelni nonstick na średnim ogniu. Upuść mieszaninę soczewicy, składając łyżki na patelnię. Gotować 2 protokół z każdej strony lub do lekko rumiane.
Zdjąć z patelni. Przykryć i ogrzać. Powtórz procedurę z pozostałą mieszaniną oleju i soczewicy.
Aby przygotować dip, połączyć 1/2 szklanki wody i pozostałych składników w blenderze; proces aż dobrze wymieszane.
Dekoruj gałązkami kolendry, w razie potrzeby.