Ptysie Kremowe
Cream Puffs może być tylko hor d ' oeuvre szukasz. Na 37 centów za porcję, ten przepis okładki 4% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 4G białka, 21 g tłuszczu, oraz w sumie 237 kalorii. Ten przepis służy 16. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Mieszanka jaj, cukru, śmietany i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Przynosi ci to Epikurious. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 13%, co nie jest takie niesamowite. Spróbuj Czekoladowe ptysie z bitą śmietaną i truskawkami / Happy Birthday Becca, Cannoli Cream Filled Choux Pastry (Cream Puffs), oraz Kremy lub eklerki z kremem z ciasta waniliowego dla podobnych receptur.
Instrukcje
Linia 2 blachy do pieczenia pergaminem.Dopasuj 1 dużą torebkę na ciasto (lub plastikową zamrażarkę z 1/2" wyciętą z jednego dolnego rogu)ze zwykłą końcówką 1/2".
Przynieś mleko, masło, 1 łyżeczka cukru, sól I1/2 szklanki wody do wrzenia w średnim rondlu na średnim ogniu, od czasu do czasu mieszając.
Dodaj mąkę na raz; zmniejsz temperaturę tomedium-low. Energicznie mieszaj z drewnem, aż ciasto uformuje się i odciągniez boków patelni, 1-2 minuty. Kontynuuj energicznie, aż powstanie cienka sucha folia na dnie i bokach garnka, około 1 minuty.
Dodaj 1 jajko i energicznie mieszaj drewnianą łyżką, aż jajko zostanie wkomponowane, a ciasto ponownie wyschnie, około 2 minut.Powtórz z 4 jajkami, dodając jedno naraz i energicznie mieszając, aby dodać następne. Ciasto powinno być gładkie, błyszczące i zagęszczone.
Łyżka ciasta do przygotowanego worka z ciastem; wyłuskać 2 okrągłe o średnicy 1/2"na przygotowanych arkuszach, pozostawiając 2" między rounds.DO przed: zamrozić ciasto na blasze do pieczenia, a następnie przenieść toresealable plastikowe torby i zamrażać do 1 miesiąca.
Umieść na papierze pergaminowym-lined arkusze do robienia, odstępy od siebie (nie zamrażaj) przed kontynuowaniem receptury.
Ułóż stojaki w górnej i środkowej części piekarnika i rozgrzej do 232°.
Jajko ubijamy z 2 łyżeczkami wody, a ciasto oblewamy myjką jajeczną.
Przełożyć blachy do pieczenia do piekarnika; wyłączyć. Po 10 minutach Rozgrzej piekarnik do 177°and piec przez 10 minut. Obracaj patelnie z przodu do tyłu i od góry do dołu; kontynuuj pieczenie w głębokim złocistym kolorze, około 10 minut dłużej (ptysie będą spuszczać powietrze, jeśli zostaną usunięte z piekarnika przed pełnym upieczeniem).
Przenieś pufy do stojaka z drutu i pozostaw do całkowitego ostygnięcia.
Za pomocą ząbkowanego noża delikatnie pokrój ćwiartkę z każdego puffu; przenieś wierzchołki do aplate. Palcem delikatnie wciśnij miękki film gotowanego ciasta wewnątrz każdego puffu.
Przygotuj drugą torebkę ciasta (lub freezerbag)z końcówką 1/2 " open-star. Ubij ciężki śmietanę i pozostałe 2 łyżki cukru w dużej bowluntil miękkie szczyty formie. Łyżka ubitej śmietany do przygotowanego worka z ciastem. Napełnij każdy Puff kremem, kończąc obfity pierścień kremu na wierzchu. Wierzch śmietany puffs z cukrem pudrem; umieść na wierzchu puffs.