Pstrąg z limonką i tymiankiem
Przepis pstrąg z limonką i tymiankiem można zrobić w około 50 minut. Oglądasz swoją figurę? Ten bezglutenowy, bezmleczny, paleolityczny i pierwotny przepis ma 243 kalorii, 24g białka, oraz 15g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 2. Za $3.14 za porcję, ten przepis okładki 20% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Kilka osób naprawdę polubiło to danie główne. Jest dostarczany przez Allrecipes. Mieszanka grubo zmielonego pieprzu, tymianku, czosnku i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Ten przepis jest lubiany przez 43 smakoszy i kucharzy. Z łyżką ocena 98%, to danie jest niesamowite. Użytkownicy, którzy polubili ten przepis, polubili również Pstrąg Z Limonką I Tymiankiem, Cały Pieczony Pstrąg Z Cytryną I Tymiankiem, oraz Pstrąg Tęczowy Z Tymiankiem Cytrynowym.
Instrukcje
Wymieszaj sok z limonki, oliwę z oliwek, tymianek, czosnek, czarny pieprz i pieprz cayenne w zamykanej plastikowej torbie.
Umieść filety z pstrąga w torebce, zamknij torebkę i marynuj w lodówce co najmniej 30 minut.
Rozgrzej grill na średnim ogniu i lekko naoliwić ruszt.
Usuń filety z marynaty i strząśnij nadmiar; wyrzucić zużytą marynatę. Grilluj ryby na rozgrzanym grillu, aż miąższ łatwo się łuszczy, 10 do 15 minut, obracając raz.
Polecane wino: Pinot Noir, Pinot Grigio, Gruener Veltliner
Pstrąg w menu? Spróbuj sparować z Pinot Noir, Pinot Grigio i Gruener Veltliner. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno jest wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Chrupiące białe wino, takie jak pinot grigio lub Grüner Veltliner, będzie pasować do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z jasnoczerwonym winem, takim jak pinot noir. Baron Philippe de Rothschild Escudo Rojo Pinot Noir Reserva z 5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 20 dolarów za butelkę.
![Baron Philippe de Rothschild Escudo Rojo Pinot Noir Reserva]()
Baron Philippe de Rothschild Escudo Rojo Pinot Noir Reserva
Blada wiśniowa czerwień z Rubinowym odcieniem. Nos jest bardzo złożony i świeży z intensywnymi, przednimi owocami na wiśniach i malinach miesza się z delikatnymi nutami prażonych migdałów. Wino ma bardzo dobry atak, eleganckie i soczyste taniny. Smaki owocowe na podniebieniu środkowym, zwłaszcza wiśniowe, a eleganckie wykończenie łączy w sobie pełnię świeżych owoców z wyrafinowaniem terroir Casablanca.Dobrze komponuje się z kozim serem, podeszwą w maśle cytrynowym lub carpaccio z przegrzebków.