Pstrąg z kremową sałatką ziemniaczaną

Pstrąg z kremową sałatką ziemniaczaną
Pstrąg z kremową sałatką ziemniaczaną to bezglutenowe i pescatariańskie przepis z 2 porcjami. Jedna porcja zawiera 422 kalorie, 39g białka, oraz 18g tłuszczu. Na 5,42 zł za porcję, ten przepis okładki 35% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka ogórka, skórki z cytryny, majonezu i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Sprawdza się jako drogie danie główne dla 4 Lipca. 47 osób było zadowolonych, że spróbowało tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 94%. Ten wynik jest super. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Wędzony pstrąg i Nowa Sałatka ziemniaczana, Sałatka z wędzonego pstrąga i ziemniaków, oraz Sałatka z wędzonego pstrąga z jabłkami, koprem włoskim i kremowym sosem chrzanowym.

Instrukcje

1
Gotuj ziemniaki w osolonej wodzie przez 15 minut, aż będą miękkie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Płatki Mieszanych Warzyw Lub Do SmakuPłatki Mieszanych Warzyw Lub Do Smaku
Cienko Pokrojona (ale Nie Golona) Szynka Parmeńska Lub PancettaCienko Pokrojona (ale Nie Golona) Szynka Parmeńska Lub Pancetta
2
Odcedzić i spłukać pod zimną wodą do ostygnięcia, a następnie ponownie odcedzić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cienko Pokrojona (ale Nie Golona) Szynka Parmeńska Lub PancettaCienko Pokrojona (ale Nie Golona) Szynka Parmeńska Lub Pancetta
3
Podgrzej grill.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Płatki WarzywnePłatki Warzywne
4
W międzyczasie wymieszać jogurt i majonez, a następnie doprawić dobrym wyciśnięciem cytryny. Delikatnie wymieszać z ziemniakami z kaparami, korniszonami, większością cebuli dymki i ogórka.
Składniki, których będziesz potrzebować
DymkaDymka
4 łyżeczki Proszku żelatyny żurawinowej4 łyżeczki Proszku żelatyny żurawinowej
Gałązki Kopru WłoskiegoGałązki Kopru Włoskiego
KorniszonyKorniszony
Płatki Mieszanych Warzyw Lub Do SmakuPłatki Mieszanych Warzyw Lub Do Smaku
3 łyżki Musztardy, Najlepiej Dijon3 łyżki Musztardy, Najlepiej Dijon
2 Puszki (po 15-1/4 Uncji Każda) Pokrojonych W Plasterki Gruszek, Dobrze Odsączonych2 Puszki (po 15-1/4 Uncji Każda) Pokrojonych W Plasterki Gruszek, Dobrze Odsączonych
Plasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do DekoracjiPlasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do Dekoracji
5
Pstrąga przyprawiamy, następnie grillujemy na blasze do pieczenia, od strony skórki w dół, przez 3-4 minuty, w zależności od grubości, aż się ugotujemy. Roztrzepać skórką z cytryny i podawać z sałatką ziemniaczaną, rozsypaną pozostałą dymką.
Składniki, których będziesz potrzebować
DymkaDymka
Sałatka ZiemniaczanaSałatka Ziemniaczana
Srebrne NonpareileSrebrne Nonpareile
PstrągPstrąg
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone KrewetkiSmażone Krewetki
Płatki WarzywnePłatki Warzywne
6
Pozostałą cytrynę pokroić na pół w kliny do wyciśnięcia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Plasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do DekoracjiPlasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do Dekoracji

Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir

Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir to moje najlepsze propozycje na pstrąga. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Alois Lageder Terran Alpina Pinot Grigio vigneti delle Dolomiti z 4.3 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 16 dolarów za butelkę.
Alois Lageder Terra Alpina Pinot Grigio Vigneti delle Dolomiti
Alois Lageder Terra Alpina Pinot Grigio Vigneti delle Dolomiti
# 51 Wine Spectator Top 100 of 2021Alois Lageder Terra Alpina Pinot Grigio ma jasnożółty kolor z wyraźnymi kwiatowymi aromatami z nutą przyprawy; średnio treściwy z dobrą mineralnością i precyzyjnym wykończeniem.Dobrze pasuje do ryb i skorupiaków, drobiu, białych mięs jako przystawka lub do posiłku
TrudnośćNormalny
Gotowe W30 m.
Porcje2
Ocena Zdrowia45
Magazyn