Pstrąg w stylu piemonckim
Pstrąg po piemoncku może być po prostu bezglutenowym, lakto ovo wegetariańskim i pierwotnym przepisem, którego szukałeś. Jedna porcja tego dania zawiera około 2 g białka, 23 g tłuszczu i łącznie 288 kalorii. Ten przepis służy 4 osobom. Za 2,53 USD za porcję ten przepis pokrywa 12% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis przypadł do gustu 1 smakoszom i kucharzom. Jeśli masz pod ręką dolcetto, pietruszkę, oliwę z oliwek z pierwszego tłoczenia, 2 łyżki i kilka innych składników, możesz to zrobić. Najlepiej sprawdza się jako przystawka, a jej przygotowanie zajmuje około 1 godziny i 10 minut. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskał wynik 86%, co jest wynikiem doskonałym. Użytkownicy, którym podobał się ten przepis, polubili także Pstrąg Meunière, Old Style, Pstrąg po baskijsku z ziołami i Pstrąg smażony z salsą po włosku.
Instrukcje
Na patelni do smażenia o średnicy od 12 do 14 cali z powłoką nieprzywierającą rozgrzej olej, aż zacznie dymić.
Umieść 2 ryby na patelni i smaż na złoty kolor po pierwszej stronie, około 8 do 9 minut. Obróć i smaż drugą stronę w ten sam sposób. Powtórz procedurę z pozostałymi 2 rybami.
Rybę ułożyć na półmisku w nagrzanym piekarniku.
Na tę samą patelnię dodaj 2 łyżki oleju, dodaj seler, cebulę i czosnek i smaż do miękkości, około 6 minut.
Dodać rozmaryn, ocet i wino i doprowadzić do wrzenia. Zredukuj o połowę, dodaj masło i mieszaj do uzyskania emulsji.
Wyjmij rybę z piekarnika.
Do sosu dodać natkę pietruszki i polać rybę.
Polecane wino: Pinot Noir, Pinot Grigio, Gruener Veltliner
Pinot Noir, Pinot Grigio i Gruener Veltliner to świetny wybór na pstrągi. Ryby są tak różnorodne jak wino, dlatego trudno wybrać wino, które będzie pasować do każdej ryby. Rześkie białe wino, takie jak pinot grigio lub Grüner Veltliner, będzie pasować do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsne, mocno aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, radzą sobie nawet z jasnoczerwonym winem, takim jak pinot noir. Możesz spróbować Dom Perignon (rozdarta kapsułka). Oceniającym podoba się, z oceną 4,7 na 5 gwiazdek i ceną około 329 dolarów za butelkę.
![Dom Perignon (rozdarta kapsułka)]()
Dom Perignon (rozdarta kapsułka)
Złoty kolor z niesamowitym połyskiem zieleni. Nos jest złożony i elegancki. Na początku smak tostowy, przypominający prażone orzechy laskowe – potem sugestia brioszki i miodu. Na podniebieniu atak jest niezwykły, czysty, można nawet powiedzieć, że dobrze zorganizowany. Na podniebieniu zwarte i solidne. Tłusty charakter i kwasowość wydają się idealnie zrównoważone. Finisz długi, zachowujący świeżość, a nawet subtelną jędrność, pachnący suszonymi owocami. Blask, czystość. Rodowód i wyróżnienie. Dominuje poczucie elegancji i równowagi.