Pstrąg smażony na patelni
Nigdy nie można mieć zbyt wielu przepisów na dania główne, więc wypróbuj Pan-Fried Trout. Jedna porcja zawiera 601 kalorii , 57 g białka i 30 g tłuszczu . Ten przepis jest dla 4 osób i kosztuje 5,94 USD za porcję. 1 osoba przygotowała ten przepis i zrobiłaby go ponownie. Jest on dostarczany przez Taste of Home. Od przygotowania do podania, ten przepis zajmuje około 20 minut . Mieszanka parmezanu, pieprzu, mąki kukurydzianej i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. To dobra opcja, jeśli stosujesz dietę peskatariańską . Z wynikiem Spoonacular wynoszącym 79% , to danie jest solidne. Wypróbuj Pan Fried Rainbow Trout , Rainbow trout with basil pea puree i Sauteed Trout with Pecans , aby uzyskać podobne przepisy.
Instrukcje
Rybę opłucz zimną wodą; osusz. W płytkiej misce wymieszaj ser, okruchy krakersów, mąkę kukurydzianą, sól czosnkową i pieprz. W innej misce ubij jajka i mleko. Zanurz rybę w mieszance jajecznej, a następnie delikatnie obtocz w mieszance okruchów.
Na dużej patelni smaż rybę na oleju przez 3–4 minuty z każdej strony lub do momentu, aż będzie można ją łatwo rozdzielić widelcem.
Jeśli chcesz, udekoruj cytryną, szczypiorkiem i/lub pietruszką.