Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc spróbuj przysmaku z topinamburu. Obserwujesz swoją figurę? Ten wegański przepis ma 687 kalorii, 8G białka, oraz 2G tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 13 i kosztuje $5.42 za porcję. 8 osób było zadowolonych, że wypróbowali ten przepis. Mieszanka topinamburu, nasiona gorczycy, mąki i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 11 godzin i 15 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 69%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Brioche Crusted fish z puree z topinamburu i ogórkami z topinamburu, Krem z karczocha i zupa z topinamburu, oraz Karczoch jerozolimski i Karczoch sercowy Linguine dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Do namoczenia warzyw potrzebne będą 2 duże garnki ze stali nierdzewnej lub bardzo duże plastikowe miski. Muszą być wystarczająco duże, aby pomieścić jeden galon wody każdy, plus 6 funtów warzyw (posiekanych) każdy. Nie używaj aluminium; ocet zareaguje z nim.Najpierw musisz wyczyścić karczochy. Są dość pokrętne i zbierają dużo brudu i żwiru.
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowe Kandyzowane Wiśnie
2
Umieść karczochy w dużym garnku i przykryj wodą. Każdy karczoch dokładnie wyszoruj sztywną szczotką do warzyw i uruchom go pod wodą. Jeśli ziarno wydaje się być uwięzione między karczochem a jego" palcami", być może będziesz musiał je zdjąć, aby usunąć ziarno.Zrób solankę z jednej z filiżanek soli, jeden galon wody i 4 łyżki białego octu. Dobrze wymieszać, aby upewnić się, że cała sól jest rozpuszczona.Przygotuj karczochy: nie obieraj karczochów - skórka jest jadalna i stracisz dużo witamin, a te rzeczy są naprawdę knobby i jeśli spróbujesz obrać 6 funtów z nich zapewniam, że stracisz swój entuzjazm do robienia tego smaczku.Siekanie: masz dwie możliwości. Wolę pokroić karczochy w ćwierć cala kostką ręcznie. Inni używają robota kuchennego. Powodem, dla którego nie używam robota kuchennego jest to, że karczochy Jerozolimskie mają wyjątkową konsystencję i nie siekają dobrze w robocie kuchennym. Niektóre z nich zostają sproszkowane, podczas gdy duże kawałki pozostają nienaruszone. Więc, jeśli chcesz, użyj robota kuchennego, ale upewnij się, że nie skończysz z papką. Chcesz dużo bardzo małych kawałków; powinno wyglądać o konsystencji smaków. Jak wyciąć karczochy, umieścić je w solance.Dodać drugą porcję solanki z pozostałą filiżanką soli i jednym galonem wody, dobrze mieszając, aby upewnić się, że cała sól dissolves.In Robot kuchenny, posiekaj kapustę, cebulę i paprykę, aż zostaną dobrze pokrojone. Upewnij się, że masz oko na to, co robisz, aby nie dostać papki. Chcesz, aby warzywa były konsystencją smakołyku.Po ich posiekaniu umieść warzywa w drugiej partii solanki, którą zrobiłeś, i dobrze wymieszaj.Przykryj obie miski solonych warzyw i pozostaw na blacie na noc lub na 8 godzin. Nie pozwól im siedzieć w solance dłużej niż 10 godzin lub warzywa mogą stać się zbyt słone.Ustaw blat z dużą ilością ręczników papierowych - zwykle używam 5 warstw. Będziesz umieszczać odsączone warzywa na tych ręcznikach papierowych, więc upewnij się, że pokrywasz dość dużą przestrzeń; co najmniej 2 1/2 stóp na 1 1/2 stóp.
Składniki, których będziesz potrzebować
Karczoch Jerozolimski
Ocet Biały Destylowany
2 średnie Cukinie Pokrojone Wzdłuż Na Cienkie Plasterki
Rzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 Cala
Świeże Tortille Mączne Do Serwowania
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
6
Dobrze spuścić, a następnie rękami, które właśnie umyłeś w gorącej wodzie z mydłem, wyciśnij pozostałą wilgoć z warzyw. Zobaczysz, że dużo wody wciąż wychodzi.
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
7
Osuszone i wyciśnięte warzywa układamy na drugiej połowie papieru towels.In dużą miskę, ubić razem musztardę francuską i mąkę. Zestaw aside.In bardzo duży stockpot (co najmniej 10 quarts), połączyć ocet jabłkowy, biały ocet winny, cukier, żółte nasiona gorczycy, kurkuma, nasiona selera, pieprz cayenne, mielone ziele angielskie, mielone goździki i czarny pieprz.Doprowadzić do wrzenia, dobrze mieszając, a następnie zmniejszyć do gotować.Dip Out O 2 szklanki mieszaniny octu i dodać go do mieszanki musztardy / mąki w misce, ubijając dobrze połączyć-upewnij się, że ubijasz go, aż nie ma więcej grudek.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 łyżeczki Gorącej Soli
Nasiona Gorczycy żółtej
Cienkie Plasterki Szynki Virginia Lub Prosciutto
Ziele Angielskie Mielone
1 Całe świeże Jalapeno
Goździki Mielone
Z Zawartością Tłuszczu 4 G Lub Mniejszą Na Porcję (zalecane: Krem Pomidorowy Amy's Chunky Tomato Bisque)
8 Cienkich Plastrów Szynki Virginia Lub Prosciutto
Cukierki Ratujące życie
Z Migdałami (po 1,45 Uncji), Posiekanymi
1 Suszony Pieprz Morita
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Tortille Mączne (10 Cali), Pokrojone Na ćwiartki
1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego
1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce
Dodatkowe Kandyzowane Wiśnie
8
Dodać mieszaninę musztardy / mąki z powrotem do mieszaniny octu w stockpot, ubijając dobrze połączyć. Doprowadzić do wrzenia, a następnie niech gotować przez 10 minut na średnim ogniu, ubijając od czasu do czasu.
Składniki, których będziesz potrzebować
8 Cienkich Plastrów Szynki Virginia Lub Prosciutto
Cienkie Plasterki Szynki Virginia Lub Prosciutto
Cukierki Ratujące życie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego
1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce
9
Dodać odsączone karczochy i mieszanka kapusta/cebula/pieprz, i bardzo dobrze wymieszać, upewniając się, że wszystko jest połączone i dobrze wymieszane z mieszaniną octu/musztardy. Doprowadzić do wrzenia, często mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Mała Sałata Rzymska, Posiekana
Przepis Na Pizzocheri
8 Cienkich Plastrów Szynki Virginia Lub Prosciutto
Cienkie Plasterki Szynki Virginia Lub Prosciutto
Rzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 Cala
Świeże Tortille Mączne Do Serwowania
10
Umieścić w słoikach konserwowych, pozostawiając 1/2 " headspace. Użyj pałeczki lub innego cienkiego, niemetalowego naczynia, aby biegać po bokach słoika, aby upewnić się, że w słoiku nie ma pęcherzyków powietrza. Przetrzyj obręcze słoików wilgotnymi ręcznikami papierowymi, aby usunąć wszelkie smaki, które dostały się na obręcze lub nici.
Składniki, których będziesz potrzebować
(możesz Użyć Zwykłego Cuke'a, Ale Posiej Go I Jeśli Skórka Jest Woskowa, Obierz Ją)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słoik Do Konserw
Tortille Mączne (10 Cali), Pokrojone Na ćwiartki
Galaretka Z Pomarańczy Pokrojona W Kliny, Idealna Na Nos
11
Umieść pokrywki i opaski na słoikach, po prostu dokręcając opuszki palców mocno.Proces we wrzącej łaźni wodnej przez 15 minut, a następnie wyjąć i pozostawić w spokoju przez co najmniej 12 godzin przed sprawdzeniem uszczelnień. Ważne jest, aby pozostawić je w spokoju przez 12 godzin, ponieważ masa uszczelniająca na pokrywach nadal chłodzi się i utwardza, uzupełniając uszczelnienie. Podczas gdy słoiki ostygną, z każdego słoika usłyszysz dźwięk typu "plink" - jest to słoik wypełniający uszczelnienie próżniowe, gdy końcowe powietrze wydostaje się ze słoika. Po upływie 12 godzin zdejmij opaski i sprawdź pokrywki-naciśnij środek pokrywki. Jeśli nie można wcisnąć wieczka w dół, słoik jest zapieczętowany. Jeśli Pokrywa "daje" trochę i można ją zepchnąć, słoik nie uszczelnił. Możesz włożyć opaskę z powrotem do słoika i przetworzyć ją na kolejne 15 minut lub po prostu włożyć do lodówki i użyć w ciągu 3 miesięcy.Przysmak z karczocha powinien siedzieć przez co najmniej miesiąc przed użyciem, aby smaki mogły się łączyć i poprawiać.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Mała Sałata Rzymska, Posiekana
(możesz Użyć Zwykłego Cuke'a, Ale Posiej Go I Jeśli Skórka Jest Woskowa, Obierz Ją)
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm