Przyprawy-Chipotle-Melasa żeberka
Ten bezglutenowy, bezmleczny i przyjazny dla fodmap przepis służy 4 i kosztuje 1,52 zł za porcję. Jedna porcja zawiera 94 kalorie, 9g białka, oraz 3G tłuszczu. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz ancho chili w proszku, paprykę, mieloną kolendrę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 2 godziny i 55 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 48%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Przyprawa wcierana grillowane żeberka American Bison z pomarańczowym miodem Chipotle sosem BBQ, Kawa i Chipotle-potarty stek Kabobs z sosem Melasowym Stout Pan, oraz Żeberka Posmarowane Przyprawami dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F.
Połącz wszystkie przyprawy w misce. Przetrzyj żeberka po obu stronach mieszanką przypraw.
W rondlu na średnim ogniu, połączyć sos sojowy, 2 szklanki wody i imbir i doprowadzić do wrzenia.
Wlej mieszaninę na dno patelni do pieczenia i umieść żebra na stojaku na patelni.
Posmaruj sosem Chipotle-Melasa.
Wstawić do piekarnika i piec przez 1 1/4 do 1 1/2 godziny, fastrygując co 15 minut sosem.
2 łyżki oleju rzepakowego
1 duża hiszpańska cebula, grubo posiekana
3 ząbki czosnku, grubo posiekane
2 łyżki ancho chili w proszku
1 łyżka pasilla chili w proszku
1 łyżka nowego meksykańskiego chili w proszku
3 szklanki pomidorów śliwkowych w puszkach z sokami, puree
1/4 szklanki czerwonego octu winnego
2 łyżki sosu Worcestershire
1/4 szklanki ciemnobrązowego cukru
2 chipotle chiles w adobo, pureed
1/2 szklanki masła orzechowego gładkiego
Sól i świeżo zmielony czarny pieprz
Rozgrzać olej na średnim ogniu w rondlu o dużym dnie.
Dodaj cebulę i czosnek i gotować, aż półprzezroczyste, 3 do 4 protokół.
Dodać proszki chili i gotować przez 1 minutę.
Dodać pomidory i wodę, doprowadzić do wrzenia i gotować na wolnym ogniu przez 10 minut.
Dodaj pozostałe składniki, z wyjątkiem masła orzechowego, i gotować na wolnym ogniu przez dodatkowe 20 do 30 minut lub aż lekko zgęstnieje, mieszając od czasu do czasu.
Przenieść mieszaninę do robota kuchennego z masłem orzechowym i puree, aż będzie gładka. Doprawić solą i pieprzem do smaku.
Wlać do miski i pozostawić do ostygnięcia w temperaturze pokojowej.