Przyprawiony wolno pieczony sos z kaczki i jabłek

Przyprawiony wolno pieczony sos z kaczki i jabłek
Jeśli masz mniej więcej 3 godziny i 10 minut do spędzenia w kuchni, przyprawiony wolno pieczony sos z kaczki i jabłek może być ogromnym bezglutenowe przepis do wypróbowania. Na 6,16 zł za porcję, dostajesz sos, który serwuje 2. Jedna porcja zawiera 2097 kalorii, 53g białka, oraz 164g tłuszczu. Ten przepis z BBC Good Food ma 121 fanów. Udaj się do sklepu i odbierz cynamon, kij cynamonowy, cytrynę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 96%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Kaczka wolno pieczona z sosem wiśniowym, Pieczona kaczka z sosem pomarańczowym, oraz Pieczona kaczka z sosem pomarańczowym dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Piekarnik do 140C / 120C wentylator / Gaz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
2
Usunąć wszelkie podroby i wyciągnąć nadmiar tłuszczu z jamy kaczki. Użyj widelca do pieczenia lub szaszłyku, aby nakłuć skórę kaczki na całej powierzchni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała KaczkaCała Kaczka
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Air Head Pokrojone W Cienkie PaskiCukierki Air Head Pokrojone W Cienkie Paski
3
Obficie doprawić do środka, natrzeć skórę odrobiną oleju i doprawić solą i pieprzem. Wypchaj jamę połówkami cytryny, cynamonem, anyżem i czosnkiem. Kaczkę posadź w pojemnej puszce do pieczenia (później dodasz do niej ziemniaki). Kaczkę smażyć przez 2 godziny, co jakiś czas kłuć. W międzyczasie, gotować ziemniaki przez 10 minut, aż tylko gotowane.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczki Peperoncini Do DekoracjiPapryczki Peperoncini Do Dekoracji
Scotch Bonnet Chile, PosiekaneScotch Bonnet Chile, Posiekane
Lody Waniliowe I Dodatkowe Orzechy PekanLody Waniliowe I Dodatkowe Orzechy Pekan
Płatki Mieszanych Warzyw Lub Do SmakuPłatki Mieszanych Warzyw Lub Do Smaku
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
Plasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do DekoracjiPlasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do Dekoracji
Cała KaczkaCała Kaczka
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek
4
Wyjmij kaczkę z piekarnika i zwiększ ciepło do 220C / 200C wentylator / Gaz
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała KaczkaCała Kaczka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
5
Kaczkę ułożyć na desce i wylać połowę tłuszczu z puszki. Ziemniaki wrzucić do puszki, aby były całkowicie pokryte sokami, a następnie przesunąć je na bok puszki. Kaczka odstawiamy i wstawiamy do piekarnika na 20-30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Płatki Mieszanych Warzyw Lub Do SmakuPłatki Mieszanych Warzyw Lub Do Smaku
Cała KaczkaCała Kaczka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
6
Tymczasem zrobić sos jabłkowy. Jabłka obrać i drobno pokroić, odrzucając rdzeń. Roztopić masło na patelni, aż skwierczy, dodać jabłka i przyprawy, a następnie wymieszać, aby pokryć.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Funt Kiełbasy Klonowej, Luzem Lub Wyjęte Z Dużej Osłonki Ogniwowej1 Funt Kiełbasy Klonowej, Luzem Lub Wyjęte Z Dużej Osłonki Ogniwowej
Kwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo PosiekanaKwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo Posiekana
2 Szklanki Posiekanych Orzechów Pekan (opcjonalnie)2 Szklanki Posiekanych Orzechów Pekan (opcjonalnie)
Wietnamskie Chipsy CynamonoweWietnamskie Chipsy Cynamonowe
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
7
Wlać 100 ml soku jabłkowego, przykryć i dusić przez 10 minut, od czasu do czasu mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I OpaskamiBall® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
8
Dodać splash więcej soku, jeśli jabłka stają się nieco suche. Gotować, aż jabłka zapadną się w puszystym sosie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo PosiekanaKwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo Posiekana
1 łyżka Gruboziarnistego Czerwonego Cukru1 łyżka Gruboziarnistego Czerwonego Cukru
Podroby I Kość Szyjna Z IndykaPodroby I Kość Szyjna Z Indyka
9
Kaczkę wyjmij z piekarnika na deskę, aby odpocząć, a następnie włóż ziemniaki z powrotem do piekarnika na 20 minut, aby się chrupały. Kiedy kaczka wypoczywa, a ziemniaki są brązowe, jesteś gotowy do rzeźbienia i talerzowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Płatki Mieszanych Warzyw Lub Do SmakuPłatki Mieszanych Warzyw Lub Do Smaku
Cała KaczkaCała Kaczka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
TrudnośćEkspert
Gotowe W3 hrs, 10 m.
Porcje2
Ocena Zdrowia60
Rodzaje PotrawSos
Magazyn