Przyprawiony Tuńczyk Z Glazurą Ananasową

Przyprawiony Tuńczyk Z Glazurą Ananasową
Przyprawiony Tuńczyk z glazurą ananasową może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 4 i kosztuje $7.4 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 44g białka, 10 g tłuszczu, oraz w sumie 456 kalorii. Mieszanka octu, soku ananasowego, imbiru i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby wykorzystać ananasa, możesz podążać za tym daniem głównym z Babeczki Ananasowe jako deser. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 5 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 83%. Ten wynik jest doskonały. Spróbuj Magiczne Kaboby z tuńczykiem Houdini z ananasową glazurą, Burgery z tuńczykiem z glazurą ananasowo-musztardową i zielonym Chile-pikle Relish, oraz Grillowany Tuńczyk z glazurą balsamiczną dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Połącz składniki przyprawy rub w ciężkiej patelni, dobrze wymieszać, i ciepła na średnim ogniu, często mieszając, aż przyprawy zaczną palić i stają się pachnące.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek
Wietnamskie Chipsy CynamonoweWietnamskie Chipsy Cynamonowe
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Do 1 1/2 Szklanki Fasoli Smażonej, Dokładnie Podgrzanej, Dodać Trochę Bulionu Z Kurczaka Lub Wody, Aby Uzyskać Gładką Konsystencję Nadającą Się Do Smarowania1 Do 1 1/2 Szklanki Fasoli Smażonej, Dokładnie Podgrzanej, Dodać Trochę Bulionu Z Kurczaka Lub Wody, Aby Uzyskać Gładką Konsystencję Nadającą Się Do Smarowania
2
Zdjąć z ognia, ostudzić, włożyć do młynka do kawy i zmielić do fine.To dodać glazurę, połączyć sok ananasowy, ocet, imbir, sos sojowy i brązowy cukier w małym rondlu.Doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć ogień do niskiej i gotować na wolnym ogniu, aż mieszanina jest zmniejszona o połowę, o 30 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Puszki (po 46 Uncji Każda) Niesłodzonego Soku Ananasowego2 Puszki (po 46 Uncji Każda) Niesłodzonego Soku Ananasowego
1 Do 1-1/3 Szklanki Wody1 Do 1-1/3 Szklanki Wody
Pieczeń Z Polędwicy Wieprzowej, PrzyciętaPieczeń Z Polędwicy Wieprzowej, Przycięta
Cienkie Plasterki Szynki Virginia Lub ProsciuttoCienkie Plasterki Szynki Virginia Lub Prosciutto
Dodatkowa Bita śmietana I Czekoladowe Wiórki, OpcjonalnieDodatkowa Bita śmietana I Czekoladowe Wiórki, Opcjonalnie
1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake
Przygotowany Japoński Dressing SezamowyPrzygotowany Japoński Dressing Sezamowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
5 Bezkostnych I Bezskórnych Udek Kurczaka, Pokrojonych Na Kawałki Wielkości Kęsa5 Bezkostnych I Bezskórnych Udek Kurczaka, Pokrojonych Na Kawałki Wielkości Kęsa
3
Dodaj catsup i gotować dodatkowe 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Opakowanie Szynki Delikatesowej Pokrojonej W Cienkie PlasterkiOpakowanie Szynki Delikatesowej Pokrojonej W Cienkie Plasterki
4
Zdjąć z ognia, dodać sok z limonki, kolendrę i biały pieprz; dobrze wymieszać i odstawić.Steki z tuńczyka pocierać ze wszystkich stron mieszanką przypraw.Grillować tuńczyka na średnim ogniu przez 4 do 5 minut na stronę, lub do środka jest jeszcze lekko różowy dla średnio rzadkie.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Majonezu, Takiego Jak Hellmann's1 Szklanka Majonezu, Takiego Jak Hellmann's
Stek Z TuńczykaStek Z Tuńczyka
Lekko Rozgniecione Awokado HassLekko Rozgniecione Awokado Hass
1 łyżka Zielonej Cebulki, Pokrojonej Na Kawałki O Długości 2,5 Cm1 łyżka Zielonej Cebulki, Pokrojonej Na Kawałki O Długości 2,5 Cm
Mandarynki, KażdaMandarynki, Każda
2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)Sambal (pasta Czosnkowo-chili)
5
Rozłóż plastry ananasa lekko polewą i grilluj przez 2 do 3 minut na stronę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pierścienie AnanasowePierścienie Ananasowe
Przygotowany Japoński Dressing SezamowyPrzygotowany Japoński Dressing Sezamowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)Sambal (pasta Czosnkowo-chili)
6
Steki z grilla podawać na wierzchu ryżu jaśminowego z łyżką glazury, na wierzchu z plasterkiem ananasa.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ryż JaśminowyRyż Jaśminowy
średnie Dynie Na Ciasto (około Każdej)średnie Dynie Na Ciasto (około Każdej)
Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W KostkęPomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę
Przygotowany Japoński Dressing SezamowyPrzygotowany Japoński Dressing Sezamowy

Polecane wino: Merlot, Pinot Noir, Wino Różane

Merlot, Pinot Noir i wino różowe to świetny wybór do tuńczyka. Chociaż ryby są często łączone z białym winem, "mięsniejsze" ryby, takie jak tuńczyk, mogą absolutnie pasować do czerwonego wina. Różowe będzie również ładnie sparować, szczególnie jeśli twój tunan jest przygotowany ze składników lepiej pasujących do białego wina. Możesz spróbować Matanzas Creek Alexander Valley Merlot. Recenzenci bardzo lubią to z 4.3 z 5 gwiazdek i cena około 28 dolarów za butelkę.
Matanzas Creek Alexander Valley Merlot
Matanzas Creek Alexander Valley Merlot
Średni fioletowy kolor. Smaki śliwki satsuma, malin pokrytych ciemną czekoladą i aromatów ziela angielskiego przede wszystkim. Na podniebieniu jest to klasyczny Merlot o dobrej koncentracji. Jest pikantny i średnio treściwy z aksamitnymi taninami. Domowa tarta wiśniowa i aromaty drewna sandałowego są łatwo wyczuwalne podczas degustacji.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 5 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia79
Magazyn