Przyprawiony Sernik Dyniowo-Wirowy

Przyprawiony Sernik Dyniowo-Wirowy
Przyprawiony Sernik dyniowo-wirowy wymaga z grubsza 1 godzina i 55 minut od początku do końca. Jedna porcja tego dania zawiera około 7G białka, 38g tłuszczu i w sumie 461 kalorii. Ten przepis serwuje 12 i kosztuje 1,54 USD za porcję. 73 osoby uznały ten przepis za smaczny i satysfakcjonujący. Świetnie sprawdza się jako deser. Jeśli masz pod ręką śmietanę, mielony imbir, ekstrakt z wanillanu i kilka innych składników, możesz to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli śledzisz bezglutenowe i lakto ovo Wegetariańskie dieta. Przynosi ci smak domu. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na wynik spoonacular 40%. Ten wynik nie jest tak spektakularny. Użytkownicy, którzy polubili ten przepis, polubili również Sernik Dyniowo-Wirowy, Dyniowy Sernik Wirowy, oraz Dyniowy Sernik Wirowy.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 325°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
Umieść natłuszczoną 9-calową. tortownica na podwójnej grubości folii o dużej wytrzymałości (około 18 cali. kwadrat). Owiń folię bezpiecznie wokół patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia SpringformPatelnia Springform
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
3
Umieść orzechy pekan i brązowy cukier w robocie kuchennym; pulsuj, aż utworzą się drobne okruchy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Brązowy CukierBrązowy Cukier
Orzeszki PekanOrzeszki Pekan
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Robot KuchennyRobot Kuchenny
4
Dodaj masło; puls do połączenia. Naciśnij na dno przygotowanej patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
5
Umieść patelnię na blasze do pieczenia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
PatelniaPatelnia
6
Piec 15-20 minut lub do jasnobrązowego. Ostudzić na ruszcie.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Stojak Na DrutyStojak Na Druty
PiekarnikPiekarnik
7
W dużej misce ubij serek śmietankowy i 3/4 szklanki brązowego cukru na gładką masę. Ubij śmietanę i wanilię.
Składniki, których będziesz potrzebować
Serek śmietankowySerek śmietankowy
Brązowy CukierBrązowy Cukier
Kwaśna śmietanaKwaśna śmietana
WaniliaWanilia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
8
Dodaj jajka; ubijaj na niskich obrotach, aż się zmiksuje.
Składniki, których będziesz potrzebować
JajkoJajko
9
W innej misce wymieszaj dynię, przyprawy i pozostały brązowy cukier. Wymieszaj 1-1 / 2 szklanki mieszanki serka śmietankowego.
Składniki, których będziesz potrzebować
Serek śmietankowySerek śmietankowy
Brązowy CukierBrązowy Cukier
DyniaDynia
PrzyprawyPrzyprawy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
10
Aby ułożyć warstwę, wlej 1-1 / 2 szklanki zwykłej mieszanki serka śmietankowego na skórkę. Delikatnie rozprowadź 1-1 / 3 szklanki mieszanki dyni na wierzchu. Powtórz warstwy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Serek śmietankowySerek śmietankowy
DyniaDynia
Ser Topiony (Velveeta), Pokrojony W Kostki O Wymiarach 1/4 CalaSer Topiony (Velveeta), Pokrojony W Kostki O Wymiarach 1/4 Cala
11
Przecinaj warstwy nożem, aby wirować.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
NóżNóż
12
Umieść tortownicę w dużej formie do pieczenia; dodaj 1 cal. gorącej wody do większej patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia SpringformPatelnia Springform
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
13
Piec 60-70 minut lub do momentu, gdy środek jest po prostu ustawiony, a góra wydaje się matowa.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
14
Wyjmij tortownicę z łaźni wodnej. Chłodny sernik na ruszcie 10 minut. Poluzuj boki z patelni nożem; usuń folię. Ostudzić o 1 godzinę dłużej. Wstaw do lodówki na noc.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia SpringformPatelnia Springform
Stojak Na DrutyStojak Na Druty
NóżNóż
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
15
Usuń obręcz z patelni.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia

Polecane wino: Późne żniwa Riesling, Lambrusco Dolce, Sauternes

Sernik naprawdę dobrze komponuje się z późnymi zbiorami Riesling, Lambrusco Dolce i Sauternes. Białe wina deserowe to Bezpieczny wybór na sernik (bez czekolady), ale słodki lambrusco będzie tak dobry z klasycznym sernikiem Truskawkowym. Anioł Late Harvest Riesling z 5 poza 5 Ocena gwiazdek wydaje się dobrym dopasowaniem. Kosztuje około 19 dolarów za butelkę.
Anioł Późne Zbiory Riesling
Anioł Późne Zbiory Riesling
Messina Hof ' s Angel to chrupiące, słodkie wino deserowe, zebrane z ostatniego zbioru Rieslinga, gdy winogrona są prawie rodzynkami. Idealny do owoców, sernika i lekkich, słodkich deserów czekoladowych.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 55 m.
Porcje12
Ocena Zdrowia4
Magazyn