Przyprawiony Sernik Dyniowo-Wirowy
Przyprawiony Sernik dyniowo-wirowy wymaga z grubsza 1 godzina i 55 minut od początku do końca. Jedna porcja tego dania zawiera około 7G białka, 38g tłuszczu i w sumie 461 kalorii. Ten przepis serwuje 12 i kosztuje 1,54 USD za porcję. 73 osoby uznały ten przepis za smaczny i satysfakcjonujący. Świetnie sprawdza się jako deser. Jeśli masz pod ręką śmietanę, mielony imbir, ekstrakt z wanillanu i kilka innych składników, możesz to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli śledzisz bezglutenowe i lakto ovo Wegetariańskie dieta. Przynosi ci smak domu. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na wynik spoonacular 40%. Ten wynik nie jest tak spektakularny. Użytkownicy, którzy polubili ten przepis, polubili również Sernik Dyniowo-Wirowy, Dyniowy Sernik Wirowy, oraz Dyniowy Sernik Wirowy.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 325°.
Umieść natłuszczoną 9-calową. tortownica na podwójnej grubości folii o dużej wytrzymałości (około 18 cali. kwadrat). Owiń folię bezpiecznie wokół patelni.
Umieść orzechy pekan i brązowy cukier w robocie kuchennym; pulsuj, aż utworzą się drobne okruchy.
Dodaj masło; puls do połączenia. Naciśnij na dno przygotowanej patelni.
Umieść patelnię na blasze do pieczenia.
Piec 15-20 minut lub do jasnobrązowego. Ostudzić na ruszcie.
W dużej misce ubij serek śmietankowy i 3/4 szklanki brązowego cukru na gładką masę. Ubij śmietanę i wanilię.
Dodaj jajka; ubijaj na niskich obrotach, aż się zmiksuje.
W innej misce wymieszaj dynię, przyprawy i pozostały brązowy cukier. Wymieszaj 1-1 / 2 szklanki mieszanki serka śmietankowego.
Aby ułożyć warstwę, wlej 1-1 / 2 szklanki zwykłej mieszanki serka śmietankowego na skórkę. Delikatnie rozprowadź 1-1 / 3 szklanki mieszanki dyni na wierzchu. Powtórz warstwy.
Przecinaj warstwy nożem, aby wirować.
Umieść tortownicę w dużej formie do pieczenia; dodaj 1 cal. gorącej wody do większej patelni.
Piec 60-70 minut lub do momentu, gdy środek jest po prostu ustawiony, a góra wydaje się matowa.
Wyjmij tortownicę z łaźni wodnej. Chłodny sernik na ruszcie 10 minut. Poluzuj boki z patelni nożem; usuń folię. Ostudzić o 1 godzinę dłużej. Wstaw do lodówki na noc.
Polecane wino: Późne żniwa Riesling, Lambrusco Dolce, Sauternes
Sernik naprawdę dobrze komponuje się z późnymi zbiorami Riesling, Lambrusco Dolce i Sauternes. Białe wina deserowe to Bezpieczny wybór na sernik (bez czekolady), ale słodki lambrusco będzie tak dobry z klasycznym sernikiem Truskawkowym. Anioł Late Harvest Riesling z 5 poza 5 Ocena gwiazdek wydaje się dobrym dopasowaniem. Kosztuje około 19 dolarów za butelkę.
![Anioł Późne Zbiory Riesling]()
Anioł Późne Zbiory Riesling
Messina Hof ' s Angel to chrupiące, słodkie wino deserowe, zebrane z ostatniego zbioru Rieslinga, gdy winogrona są prawie rodzynkami. Idealny do owoców, sernika i lekkich, słodkich deserów czekoladowych.