Przyprawiony Pilaf Basmati z groszkiem ogrodowym
Przyprawiony Pilaf Basmati z groszkiem ogrodowym jest bezglutenowe i wegańskie przepis z 7 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 3G białka, 2G tłuszczu, oraz w sumie 133 kalorie. Na 42 grosze za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Świetnie sprawdza się jako przystawka. Udaj się do sklepu i odbierz ryż basmati, cebulę, olej roślinny i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Przynosi wam to moje przepisy. Z łyżeczką wynik 42%, to danie jest całkiem dobre. Spróbuj Pilaw ryżowy Basmati z groszkiem, Basmati ryż i groch Pilaf (groch Pulao), oraz Easy Spiced Basmati Pilaf dla podobnych receptur.
Instrukcje
Ryż umyć w 3 zmianach gorącej wody; odcedzić.
Połączyć ryż i 2 szklanki zimnej wody w misce; odstawić 30 protokół.
Rozgrzać olej roślinny w dużym rondlu na średnim ogniu.
Dodaj cebulę; smażyć 3 minuty lub aż lekko rumiane.
Dodaj kardamon, goździki, cynamon, ryż i sól, i doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień do medium i gotować 5 minut lub aż ciecz jest prawie wchłaniany. Złożyć w groch. Przykryć, zmniejszyć ogień do niskiej, i gotować 8 protokół.
Wyjąć z ognia; odstawić na 5 minut.
Usunąć i wyrzucić kardamon, goździki i cynamon.