Przyprawiony mieszany Grill z grillowaną limonką
Przyprawiony mieszany Grill z grillowaną limonką zajmuje około 40 minut od początku do końca. Oglądasz swoją figurę? Ten bezmleczny i pescatariański przepis ma 333 kalorii, 33g białka, oraz 17g tłuszczu na porcję. Za $6.96 za porcję, dostajesz marynatę, która serwuje 6. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Udaj się do sklepu i podnieś ziarna pieprzu, sól morską, krewetki i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Niewiele osób przygotowało ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił w sedno. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Czwartego Lipca. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia wynik spoonacular 63%, który jest solidny. Podobne przepisy obejmują Grillowany kurczak z przyprawami Taco i limonką, Przyprawiony Miód Limonka Grillowany Kurczak, oraz Mixed Grill Fajitas.
Instrukcje
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
Umieść curry, kminek, koper włoski, ziarna pieprzu, cayenne i sól w młynku do przypraw lub czystym młynku do kawy. Zmiel na drobny proszek i odstaw na bok.
Opłucz rurki kalmarów pod zimną wodą i osusz. Podziel ciała od góry do dołu, aby uzyskać 2 trójkątne kawałki z każdego.
Połóż kalmary, homara i krewetki na półmisku i skrop ładną dawką oliwy z oliwek, aby owoce morza były dobrze pokryte; dopraw sporą ilością soli i pieprzu.
Umieść dużą patelnię grillową na 2 palnikach na średnim ogniu lub rozgrzej grill gazowy lub węglowy i bardzo go rozgrzej. Weź kilka ręczników papierowych i złóż je kilka razy, aby uzyskać gruby kwadrat. Zetrzyj niewielką ilość oleju na ręczniku papierowym, a następnie ostrożnie i szybko wytrzyj grzbiety patelni grillowej lub gorące ruszty grilla.
Połóż homara na grillu, skorupką do góry i gotuj przez 5 minut, aż skorupka zacznie zmieniać kolor na czerwono-pomarańczowy. Odwróć ogony homara i połóż kalmary, krewetki, zieloną cebulę i limonki (ścięte do dołu) na grillu, aż wszystko będzie lekko zwęglone. Grilluj kalmary przez 2 minuty z każdej strony i już nie, w przeciwnym razie staną się gumowate.
Połóż grillowane mieszane owoce morza i zieloną cebulę na dużym półmisku i posyp odrobiną mieszanki przypraw. Wyciśnij grillowane limonki na skorupiaki i natychmiast podawaj.