Przyprawiony kompot Figowo-Zinfandelowy
Przyprawiony kompot Figowo-Zinfandelowy to jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny SOS. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 1G białka, 0g tłuszczu, oraz w sumie 104 kalorie. Na 1,17 zł za porcję, ten przepis okładki 2% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 7. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Przynosi wam to moje przepisy. Udaj się do sklepu i odbierz rodzynki, sok z cytryny, ziarna pieprzu i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 14%, co nie jest takie niesamowite. Spróbuj Kompot z suszonych owoców w syropie Zinfandel, Śmietana Panna Cotta z jeżyną-kompot Zinfandel, oraz Przyprawiony SOS Żurawinowo-Pomarańczowy Z Zinfandelem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połącz pierwsze 5 składników w rondlu nonaluminum i odstaw 30 minut.
Umieść małą patelnię na średnim ogniu do gorąca; dodaj nasiona kolendry i następne 5 składników, i gotować, stale mieszając, aż przyprawy są tosty.
Przenieś przyprawy do czystego młynka do kawy i zmiel na drobno. Odstawić 1 łyżkę mieszanki przypraw. Zachowaj Pozostałe mielone przyprawy do innych zastosowań.
Doprowadzić mieszankę owoców do wrzenia. Zmniejszyć ogień, i gotować na wolnym ogniu, odkryte, 35 minut lub aż zgęstnieje.
Dodać sok z cytryny, miód, sól i 1 łyżkę reserved mielonej mieszanki przypraw do mieszanki owoców; ostudzić.
Uwaga: preferujemy tosty i świeżo zmielone całe przyprawy, ale można zastąpić przygotowane mielone przyprawy w następujących proporcjach: 3/4 łyżeczki kolendry, 3/4 łyżeczki kopru włoskiego, 1/2 łyżeczki kminku, 1/4 łyżeczki czarnego pieprzu, 1/8 łyżeczki goździka i 1/2 łyżeczki cynamonu.