Przyprawiony Dżem Żurawinowy Cabernet
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przyprawy,więc spróbuj przyprawionego dżemu żurawinowego Cabernet. Ten przepis służy 60. Jedna porcja zawiera 73 kalorie, 0g białka, oraz 0g tłuszczu. Na 23 grosze za porcję, ten przepis okładki 0% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz żurawinę, cukier granulowany, anyż i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 7%. Ten wynik jest bardzo zły (ale nadal można go naprawić). Podobne przepisy to Ypocras-czerwone wino z Cabernet Sauvignon z Winnicy Mira, Cabernet-sos żurawinowy z figami, oraz Pieczony Cabernet + Cytrusowy Sos Żurawinowy.
Instrukcje
Pulsuj żurawinę w robocie kuchennym, aż zostaną grubo posiekane, około 8 do 10 krótkich impulsów.
Przełożyć je do dużego, grubodennego garnka i dodać wino, 1/2 szklanki wody, anyż Gwiaździsty i laski cynamonu. Doprowadzić do wrzenia, następnie obniżyć ogień i gotować na wolnym ogniu, aż żurawina zmięknie, o 10 protokół.
Posyp pektynę mieszanką żurawinową i wymieszaj, aby połączyć. Wymieszać z masłem. Powrót mieszaninę do wrzenia.
Dodaj suszoną żurawinę, a następnie cukier na raz. Powrót mieszaninę do wrzenia i gotować twardo przez jedną minutę.
Wyjmij garnek z ognia i usuń pianę z powierzchni dżemu zimną metalową łyżką.
Usunąć i wyrzucić anyż Gwiaździsty i laski cynamonu. Kadzi dżem do gorących sterylizowanych słoików i przetwarzać je w gorącej kąpieli wodnej przez 10 minut.