Przyprawiony chleb żurawinowy Puddings może być tylko deser szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 10g białka, 35 g tłuszczu, oraz w sumie 679 kalorii. Ten przepis służy 6 i kosztuje $1.83 za porcję. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. 1 osoba uznała ten przepis za aromatyczny i satysfakcjonujący. Jeśli masz gałkę muszkatołową, mielony cynamon, skórkę pomarańczową i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Przynosi ci to Epikurious. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Ogólnie ten przepis zarabia raczej kiepski wynik spoonacular 36%. Podobne przepisy to Przyprawiony Chleb Żurawinowy Puddingi, Przyprawiony Chleb Żurawinowy Puddingi, oraz Chleb Pszenny Z Żurawiną Przyprawiony.
Instrukcje
1
Przynieś 1/2 szklanki cukru, soku żurawinowegokoncentrat, sok pomarańczowy i startą skórkę z pomarańczy, aby zagotować w dużych grubościach, mieszając, aż cukier się rozpuści.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Pomarańczowy
żurawina
Cukier
2
Wymieszać z żurawiną; powrócić do gotowania na wolnym ogniu.Zmniejsz ogień do średnio-niskiego; delikatnie gotuj3 minuty (żurawina nie powinna pękać).
Składniki, których będziesz potrzebować
żurawina
3
Wlać mieszankę żurawinową do sitka i odsączyć. Zwróć syrop do samepan. Gotować, aż bardzo grube i reduced do Hojny 1/2 szklanki, o 7 protokół.Złożyć jagody w syrop. Cool to roomtemperature. Czy do przodu: może być wykonany 4 dni do przodu. Kryj się i wyluzuj. Doprowadzić do roomtemperatura przed użyciem.
Składniki, których będziesz potrzebować
żurawina
Jagody
Syrop
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sito
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
4
Spryskaj sześć 1-do 1 1/4-szklanki ramekin sprayem. Dół każdej linii z okrągłym papierem pergaminowym.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Papier Do Pieczenia
1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki
5
Pokrój okrągły z każdej kromki chleba, aby pasował do dołuramekiny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Chleb
6
Każdy okrągły chleb posmarować 1 łyżeczką konfitur, następnie posypać cynamonem i zetrzeć gałkę muszkatołową.
Składniki, których będziesz potrzebować
Przetwory
Cynamon
Gałka Muszkatołowa
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
Chleb
7
Łyżka 1 łyżki żurawiny(z jak najmniejszą ilością syropu) do każdej łyżki. Wierzch przełożyć 1 okrągłą bułką, posypać w dół. Powtórz 1 raz z jagodami i okrągłe chleb. Rezerwowy syrop jagodowy.
Składniki, których będziesz potrzebować
żurawina
Jagody
Chleb
Syrop
8
Ubij jajka, Likier, wanilię, sól i pozostałą 1/2 szklanki cukru w mediumbowl, aż dobrze wymieszane.
Składniki, których będziesz potrzebować
Likier
Wanilia
Cukier
Jajko
Sól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Trzepaczka
9
Dodaj śmietanę istir, aż cukier się rozpuści.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krem
Cukier
10
Wlać budyń, 1 / 4cup na raz, na chleb w każdym ramekin (Hojny 1/2 szklanki w każdym).
Składniki, których będziesz potrzebować
Budyń
Chleb
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki
11
Odstawić co najmniej 15 minut i do 1 godziny, okazjonalnie prasując chleb, aby zanurzyć się.
Składniki, których będziesz potrzebować
Chleb
12
Rozgrzej piekarnik do 177°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
13
Umieść puddingsin 13x9x2-cala metalowej patelni do pieczenia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do Pieczenia
14
Addenough letniej wody do patelni comehalfway się boki ramekins.
Składniki, których będziesz potrzebować
Woda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki
Patelnia
15
Piec untilpuffed i firmy w dotyku, o 45 protokół.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
16
Wyjąć z wody.
Składniki, których będziesz potrzebować
Woda
17
Ostudzić 10 minut.Za pomocą małego ostrego noża, przeciąć wokół każdego.Obrócić na talerz; odkleić papier. Spoonsome zarezerwował syrop.