Przyprawiony Chleb Żurawinowy Puddingi

Przyprawiony Chleb Żurawinowy Puddingi
Przyprawiony chleb żurawinowy Puddings może być tylko deser szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 10g białka, 35 g tłuszczu, oraz w sumie 679 kalorii. Ten przepis służy 6 i kosztuje $1.83 za porcję. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. 1 osoba uznała ten przepis za aromatyczny i satysfakcjonujący. Jeśli masz gałkę muszkatołową, mielony cynamon, skórkę pomarańczową i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Przynosi ci to Epikurious. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Ogólnie ten przepis zarabia raczej kiepski wynik spoonacular 36%. Podobne przepisy to Przyprawiony Chleb Żurawinowy Puddingi, Przyprawiony Chleb Żurawinowy Puddingi, oraz Chleb Pszenny Z Żurawiną Przyprawiony.

Instrukcje

1
Przynieś 1/2 szklanki cukru, soku żurawinowegokoncentrat, sok pomarańczowy i startą skórkę z pomarańczy, aby zagotować w dużych grubościach, mieszając, aż cukier się rozpuści.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok PomarańczowySok Pomarańczowy
żurawinażurawina
CukierCukier
2
Wymieszać z żurawiną; powrócić do gotowania na wolnym ogniu.Zmniejsz ogień do średnio-niskiego; delikatnie gotuj3 minuty (żurawina nie powinna pękać).
Składniki, których będziesz potrzebować
żurawinażurawina
3
Wlać mieszankę żurawinową do sitka i odsączyć. Zwróć syrop do samepan. Gotować, aż bardzo grube i reduced do Hojny 1/2 szklanki, o 7 protokół.Złożyć jagody w syrop. Cool to roomtemperature. Czy do przodu: może być wykonany 4 dni do przodu. Kryj się i wyluzuj. Doprowadzić do roomtemperatura przed użyciem.
Składniki, których będziesz potrzebować
żurawinażurawina
JagodyJagody
SyropSyrop
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SitoSito
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
4
Spryskaj sześć 1-do 1 1/4-szklanki ramekin sprayem. Dół każdej linii z okrągłym papierem pergaminowym.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Papier Do PieczeniaPapier Do Pieczenia
1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki
5
Pokrój okrągły z każdej kromki chleba, aby pasował do dołuramekiny.
Składniki, których będziesz potrzebować
ChlebChleb
6
Każdy okrągły chleb posmarować 1 łyżeczką konfitur, następnie posypać cynamonem i zetrzeć gałkę muszkatołową.
Składniki, których będziesz potrzebować
PrzetworyPrzetwory
CynamonCynamon
Gałka MuszkatołowaGałka Muszkatołowa
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
ChlebChleb
7
Łyżka 1 łyżki żurawiny(z jak najmniejszą ilością syropu) do każdej łyżki. Wierzch przełożyć 1 okrągłą bułką, posypać w dół. Powtórz 1 raz z jagodami i okrągłe chleb. Rezerwowy syrop jagodowy.
Składniki, których będziesz potrzebować
żurawinażurawina
JagodyJagody
ChlebChleb
SyropSyrop
8
Ubij jajka, Likier, wanilię, sól i pozostałą 1/2 szklanki cukru w mediumbowl, aż dobrze wymieszane.
Składniki, których będziesz potrzebować
LikierLikier
WaniliaWanilia
CukierCukier
JajkoJajko
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
9
Dodaj śmietanę istir, aż cukier się rozpuści.
Składniki, których będziesz potrzebować
KremKrem
CukierCukier
10
Wlać budyń, 1 / 4cup na raz, na chleb w każdym ramekin (Hojny 1/2 szklanki w każdym).
Składniki, których będziesz potrzebować
BudyńBudyń
ChlebChleb
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki
11
Odstawić co najmniej 15 minut i do 1 godziny, okazjonalnie prasując chleb, aby zanurzyć się.
Składniki, których będziesz potrzebować
ChlebChleb
12
Rozgrzej piekarnik do 177°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
13
Umieść puddingsin 13x9x2-cala metalowej patelni do pieczenia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
14
Addenough letniej wody do patelni comehalfway się boki ramekins.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki
PatelniaPatelnia
15
Piec untilpuffed i firmy w dotyku, o 45 protokół.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
16
Wyjąć z wody.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
17
Ostudzić 10 minut.Za pomocą małego ostrego noża, przeciąć wokół każdego.Obrócić na talerz; odkleić papier. Spoonsome zarezerwował syrop.
Składniki, których będziesz potrzebować
SyropSyrop
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
NóżNóż
18
Podawać na ciepło.
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia6
Magazyn