Przyprawiony Chleb Żurawinowy Puddingi
Przyprawiony chleb żurawinowy Puddings może być tylko deser szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 10g białka, 35 g tłuszczu, oraz w sumie 679 kalorii. Ten przepis służy 6 i kosztuje $1.83 za porcję. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. 1 osoba uznała ten przepis za aromatyczny i satysfakcjonujący. Jeśli masz gałkę muszkatołową, mielony cynamon, skórkę pomarańczową i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Przynosi ci to Epikurious. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Ogólnie ten przepis zarabia raczej kiepski wynik spoonacular 36%. Podobne przepisy to Przyprawiony Chleb Żurawinowy Puddingi, Przyprawiony Chleb Żurawinowy Puddingi, oraz Chleb Pszenny Z Żurawiną Przyprawiony.
Instrukcje
Przynieś 1/2 szklanki cukru, soku żurawinowegokoncentrat, sok pomarańczowy i startą skórkę z pomarańczy, aby zagotować w dużych grubościach, mieszając, aż cukier się rozpuści.
Wymieszać z żurawiną; powrócić do gotowania na wolnym ogniu.Zmniejsz ogień do średnio-niskiego; delikatnie gotuj3 minuty (żurawina nie powinna pękać).
Wlać mieszankę żurawinową do sitka i odsączyć. Zwróć syrop do samepan. Gotować, aż bardzo grube i reduced do Hojny 1/2 szklanki, o 7 protokół.Złożyć jagody w syrop. Cool to roomtemperature. Czy do przodu: może być wykonany 4 dni do przodu. Kryj się i wyluzuj. Doprowadzić do roomtemperatura przed użyciem.
Spryskaj sześć 1-do 1 1/4-szklanki ramekin sprayem. Dół każdej linii z okrągłym papierem pergaminowym.
Pokrój okrągły z każdej kromki chleba, aby pasował do dołuramekiny.
Każdy okrągły chleb posmarować 1 łyżeczką konfitur, następnie posypać cynamonem i zetrzeć gałkę muszkatołową.
Łyżka 1 łyżki żurawiny(z jak najmniejszą ilością syropu) do każdej łyżki. Wierzch przełożyć 1 okrągłą bułką, posypać w dół. Powtórz 1 raz z jagodami i okrągłe chleb. Rezerwowy syrop jagodowy.
Ubij jajka, Likier, wanilię, sól i pozostałą 1/2 szklanki cukru w mediumbowl, aż dobrze wymieszane.
Dodaj śmietanę istir, aż cukier się rozpuści.
Wlać budyń, 1 / 4cup na raz, na chleb w każdym ramekin (Hojny 1/2 szklanki w każdym).
Odstawić co najmniej 15 minut i do 1 godziny, okazjonalnie prasując chleb, aby zanurzyć się.
Rozgrzej piekarnik do 177°.
Umieść puddingsin 13x9x2-cala metalowej patelni do pieczenia.
Addenough letniej wody do patelni comehalfway się boki ramekins.
Piec untilpuffed i firmy w dotyku, o 45 protokół.
Ostudzić 10 minut.Za pomocą małego ostrego noża, przeciąć wokół każdego.Obrócić na talerz; odkleić papier. Spoonsome zarezerwował syrop.